základní část, 19. kolo
10.03.2011 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Dundee United - Hamilton Academical 2:1

Fotbalisté Hamiltonu nemohou letos prolomit smůlu, naopak Dundee United si zajistilo body opět v závěrečných minutách zápasu.

Hamilton díky těmto ztrátám přišel v celém ročníku o velmi cenné body, proto se nyní nachází beznadějně na poslední pozici se sedmibodovým mankem na St. Mirren a navíc oproti svému největšímu rivalovi má také zápas navíc. A tato ztráta se čtyři kole před koncem základní části bude vskutku stahovat těžko.

Dundee naopak díky výhrám v dohrávaných duelech stoupá tabulkou vzhůru a nyní se nachází na pátém místě tabulky se čtyřiceti body, na čtvrtý Kilmarnock mu už chybí jen dva body a má dokonce o duel méně než jeho největší rival. Tyto dva celky by si horní polovinu tabulky měly zajisti, šesté místo je ještě hodně otevřené. Domácí šli přitom do vedení, nicméně ještě do poločasu bylo srovnáno a domácí rozhodli trefou v nastaveném čase.

Utkáni přitom probíhalo v přátelském duchu a sudí musel z kapsičky vytáhnout pouze jednu žlutou kartu deset minut před koncem. Hosté vstoupili do duelu lépe a v úvodní půl hodině měli tlak. Nejprve po rohovém kopu Dougie Imrieho hlavičkoval Simon Mensing. Jon Routledge následně krásným diagonálním centrem uvolnil Flavia Paixaa a ten hlavou otevřel skóre zápasu.

Nicméně postupem času se Dundee osmělilo a dvě minuty před pauzou dokázal svou třináctou trefu v SPL vsítil David Goodwillie, který doklepl do volné branky precizně zahraný rohový kop Barryho Douglase. Ve druhém poločase hrozil na druhé straně Mensing, největší šanci ale propásl Jon Routledge. Na druhé straně odmítl obrovskou příležitost na otočení stavu Goodwillie, avšak domácí stánek Tannadice se přeci jen dočkal.

V nastaveném čase totiž pronikl do vápna Goodwillie a našel volného Jona Dalyho, který přesně technicky zakončil do dolního rohu. V příštím kole přivítá Dundee Hearts a rádo by se přiblížilo co nejvíce Kilamrnocku, navíc po případné výhře by ještě bylo teoreticky be hře i třetí místo. Hamilton sehraje v domácím prostředí v New Douglas Parku existenční zápas se St.Johnstone, to ovšem také ještě bojuje o horní polovinu tabulky.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele