základní část, 26. kolo
13.02.2011 13:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Dundee United - Celtic FC 1:3

Fotbalisté Celticu dokázali i v dalším těžkém zápase vydolovat všechny tři body a jejich souboj o titul s Rangers tak začíná být s přibývajícím časem stále více zajímavější a zajímavější. O výhře nad Dundee United, které by se díky čtyřem zápasům k dobru ještě teoreticky mohlo poprat o třetí místo s Hearts, rozhodli již v prvním poločase. I když soupeř následně snížil, na jakékoliv body neměl nejmenší nárok.

Celtic je tak v čele tabulky s jedenašedesáti body na kontě a stále drží pětibodový náskok na Jezdce z Rangers, kteří však mají o dva duely méně. Dundee zůstává na šesté příčce s devětadvaceti korálky na kontě a ztrácí na třetí Hearts dvaadvacet bodů, avšak disponuje čtyřmi utkáními navíc a sezóna bude vskutku ještě hodně dlouhá. Hosté vlétli do klání jako uragán a po čtvrthodině hry už mohli bránit těsné vedení.

Po přihrávce Joe Ledleyho se uvolnil Anthony Stokes. Dal si balón daleko od nohy, jenže obránce Garry Kenneth nedokázal balón odvrátit do bezpečí a Stokes pak bez větších problémů umístil přízemní střelu na bližší tyč - 0:1. Nicméně domácí rozhodně nepředváděli špatnou hru a do několika příležitostí se zpočátku dostával hlavně Prince Bueaben. Jeho největší možnost po průniku skrz defenzívu Celticu však zasáhla jen beka Charlie Mulgrewa.

Domácí poté hráli s favoritem vyrovnanou partii, jenže ten se opět radoval s branky deset minut před pauzou. Po kombinaci se Scottem Brownem se dostal do vzdálenosti asi patnácti metrů před brankou Dundee Mark Wilson. Jeho ránu lehce tečoval obránce Sean Dillon a bezmocný Perniš nedokázal na změnu směru zareagovat. Dvacet minut po přestávce se rozsvítila pro Dundee naděje, když dokázal dát svou dvanáctou trefu v SPL tradiční ostrostřelec David Goodwillie.

I když je pravdou že měl trochu štěstí. Jeho pokus totiž trefil tělo gólmana Frasera Foerstera, nicméně míč nakonec míč přímo pod břevnem - 1:2. Jenže radost United netrvala ani čtvrt hodiny a o definitivním osudu utkání rozhodl v 78. minutě urostlý stoper zelenobílých Daniel Majstorovič. Po přímém volném kopu Mulgrewa se uvolnil ve vápně a umístěnou ranou na bližší tyč stanovil konečné skóre 1:3.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic musí vyhrát, protože má stále rangers zápas k dobru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele