základní část, 29. kolo
07.03.2011 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Dundee United - Aberdeen FC 3:1

Fotbalisté Dundee United zvládli dohrávku víkendového kola a opět se o něco přiblížili vysněné šestce. Stále mají několik utkání k dobru a už nyní se v tabulce nacházejí na páté příčce se sedmatřiceti body. V tuto chvíli to vypadá, že by si to Dundee mělo rozdat o čtvrtou příčku s Kilmarnockem, nicméně do konce základní části přeci jen ještě několik kol chybí. Aberdeenu naopak pomaličku naděje na horní polovinu tabulky zhasíná.

Skvělé výkony z poslední doby nemůže udržet věčně, a proto se mu poslední dva duely příliš nevyvedly. Navíc po čtyřech utkáních inkasoval, soupeř mu dokázal nasázet hned trefy tři. Aberdeen má nyní na kontě jedenatřicet korálků a na prozatímní šestou pozici Motherwellu ztrácí už šest bodů. Což se čtyři kola před koncem bude stahovat vskutku těžko. Prohra s Dundee tak zřejmě byla klíčová, Aberdeen se bude o umístění pravděpodobně prát ve skupině o udržení.

Domácí vstoupili do zápasu mnohem aktivněji a tak si vytvořili vážnější akce. Obranu soupeře včetně gólmana Jamieho Langfielda pokořili po půl hodině hry, druhou rozhodující trefu přidali za další čtyři minuty. Avšak hosté se nechtěli vzdát jen tak lehko a pár minut po pauze vykřesali naději. Jenže přesně po hodině hry ukončil boj hostů Danny Swanson a závěrečná půl hodina se už spíše dohrávala.

V úvodu zahrozili hosté střelou Zandera Diamonda, na druhé straně to dobře zkusil David Goodwillie přesný ale nebyl. Ve 29. minutě si na bližší tyči naběhl Douglas a po rohovém kopu Craige Conwaye rozvlnil hlavou síť. Conway řádil po celou dobu úvodního dějství a ve 33. minutě se radoval z trefy. Nutno podotknout, že po obrovské chybě gólmana Langfielda. Ten nedokázal vystihnout směr kroucené střely a od jeho těla se balón odrazil za čáru - 2:0.

Po pauze se Dons přeci jen na chvilku probudili a dokázali alespoň snížit. Skvělou individuální akci vymyslel Scott Vernon, který prošel přes dva protihráče a lehoučkým obloučkem do vápna vyzval ke skórování Joshe Maggenise, jenž pohodlně zavěsil. Avšak v 60. minutě upravil gólový účet zápasu Danny Swanson, který po přihrávce Godwillieho napálil balón z voleje přímo pod břevno do horního rohu.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele