základní část, 4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Dundee United - Aberdeen FC 3:1

Dundee United dokázalo konečně poprvé v sezóně zvítězit a posunulo se tabulkou vzhůru. Navíc ukázalo celé SPL, že Aberdeen o titul bude bojovat velmi těžko, cesta za evropskými poháry k tomu bude zřejmě velmi trnitá. Hosté ztratili šanci na vítězství již po devíti minutách hry, kdy inkasovali hned třikrát, a v dalším průběhu náskok smazat již nešel. Ještě do poločasu sice snížili, jenže na více se nezmohli. I tak si však v SPL udrželi třetí příčku.

Je sice pravdou, že štěstí zrovna Dons nepřálo. Hosté si totiž dali vlastní druhý gól, ten třetí obdrželi z penalty. A proti povzbuzenému domácímu protivníkovi, který navíc touží po prvním úspěchu a skvělí diváci ho ženou kupředu, to rozhodně není žádný med. I přes zlepšený výkon si nakonec Aberdeen neodvezl ani bod. Díky tomu mu odskočilo vedoucí duo, Rangers i Celtic jsou od ostatních vzdáleni šest bodů.

A to je po čtyřech kolech v každém případě velká porce. Přitom hned do prví šance se dostali právě hosté. Všem utekl zkušený Christoper Maguire, skvělým zákrokem ho ale dokázal odzbrojit gólman Dušan Perniš. O dvě minut později vypálil na druhé straně dobrou střelu David Goodwille. Ta byla pro hosty nešťastně tečována jedním z aktérů utkání a irský útočník Jon Daly nemohl mít snazší práci. Ani ne z pěti metrů nemohl cíl minout - 0:1.

Za další tři minuty se zrodila pro Aberdeen druhá rána. A tentokráte po obrovské hrubce gólmana Marka Howarda. Po rohu Craiga Conwaye neobratně zasáhl balón a ten k údivu všech skončil v síti. Kouči Marku McGheemu museli v tu dobu zešedivět všechny vlasy na hlavě. A za další tři minuty bylo o třech bodech v podstatě rozhodnuto. Za záchranou brzdu musel zatáhnout Paul Hartley, k zemi poslal dobře hrajícího Conwaye.

K penaltovému puntíku se bez otálení postavil David Goodwille a gólmana poslal na druhou stranu - 3:0. Aberdeen od této chvíle přeci jen pookřál a začal vymýšlet útočné akce. V celém zápase se však uchytila pouze ta z 26.minuty. Ve vápně našel volný prostor Scott Vernon a zamířil svůj projektil přímo do pravého horního rohu, Perniš se natahoval marně - 3:1. V příštím kole si Dons budou chtít napravit reputaci v Motherwellu, Dundee se pokusí o zázrak na Ibrox Stadium proti Jezdcům z Rangers.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele