základní část, 19. kolo
26.12.2010 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - St. Johnstone FC 2:0

Fotbalisté Celticu dokázali prolomit sérii utkání bez vítězství a proti St. Johnstone vybojovali konečně všechny body. Sice se pořádně natrápili a dlouho to vypadalo, že se útočná fáze nechytne, ovšem nakonec se to favoritovi v nastaveném čase druhé půle povedlo a nasázel svému soupeři dvě branky i bez tří klíčových útočníků. Celtic je druhý s dvoubodovým mankem na vedoucí Jezdce z Rangers, kteří k tomu mají duel k dobru.

St. Johnstone ale žádnou ostudu neudělalo a s předvedeným výkonem musí být spokojeno, bezbranková remíza byla hodně blízko. St. Johnstone se v tuto chvíli nachází na osmé příčce s osmnácti body a zatím se o prvoligovou příslušnost bát nemusí, se současnými výkony by se do ohroženého pásma dostat nemělo. Celtic zachránilo v samém závěru korejské duo Cha Du-Ri - Ki Sung Yeung, které tak nahradilo zraněné forvardy.

Velký návrat zažíval záložník Scott Brown, který se do sestavy zelenobílých vrátil po desetitýdenní pauze a rozhodně nepředvedl nijak špatný výkon. Do první vážnější příležitosti se dostali Saints po chybě domácího obránce Daniela Majstoroviče, ovšem gólman Fraser Forster si s pokusem Colina Samuela dokázal poradit. V 10. minutě unikl po křídle Gerogios Samaras, avšak na druhé straně brankář Peter Enckelman dokázal balón pohodlně zkrotit.

O této chvíle byli aktivnější domácí, za zmínku stojí povedená trefa Daryla Murphyho z pětadvaceti metrů, kterou ale Enckelman zlikvidoval. Po pauze domácí pokračovali v mírném tlaku, síť ale ne a ne rozvlnit. V dobrých možností se ocitli Samaras, Patrick McCourt a Murphy, za hosty zahrozil svým průnikem pouze Anthony Stokes. V samém závěru přidal Celtic na obrátkách a blížil se brance stále více, nakonec se dočkal.

V první nastavené minutě unikl po pravém křídle Cha a dostatečně razantní a přesně umístěnou střelou zajistil svému celku důležité tři body. O dvě minuty později, kdy se Saints marně snažili srovnat, ho napodobil kolega Ki Sung, který předvedl krásné sólo a nekompromisní střelu za bezmocného Enckelmana. St. Johnstone bude chtít v příštím kole bodovat doma s Rangers, Celtic přivítá trápící se Motherwell.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Korea - St. Johnstone 2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele