základní část, 20. kolo
29.12.2010 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Motherwell FC 1:0

Fotbalisté Celticu navázali na nedávné domácí vítězství nad St. Johnstonem a prozatím se dostali do vedení o jeden bod, ovšem jeho úhlavní rival Rangers má dva zápasy k dobru a zelenobílí tak stále zřejmě budou muset dohánět ztrátu. Nyní neměli se svým sokem takové problémy jako v předchozím domácím duelu a vedli už po necelé půlhodině hry, těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu.

Motherwell tak pokračuje v mizérii, nedokázal vyhrát již popáté v řadě a v tabulce mu patří šesté místo. Přitom hosté nebyli úplně bez šance a Celtic jim nabídl dobrou možnost v závěru utkání. V devadesáté minutě šel totiž předčasně do sprch Scott Brown a Motherwell hrál alespoň chvíli v početní výhodě. Ovšem za tak krátký časový interval již nestačil vyrovnat a z Celtic Parku proto odjíždí z prázdnou.

Do první akce zápasu se probojoval domácí Emilio Izaguirre, avšak brankář Darren Randolph dokázal proti jeho střele uspět. Poté se do příležitosti probojoval také pozdější hrdina Paddy McCourt, tentokráte ale ještě úspěšný nebyl a branku netrefil. O něco později to zkoušel po krásném centru Jamese Forresta hlavou, jenže mířil příliš vysoko. Nicméně ve 27. minutě se už nemýlil.

Rohový kop na krátko rozehrál Mark Wilson přímo na McCourta, který prošel skrz vápno s zamířil přesně do dolního rohu - 1:0. Za hosty o něco později zahrozil Tom Hateley, přesný však nebyl. Motherwell si ve zbytku utkání příliš šancí nevypracoval, domácí zkušeně kontrolovali hru. V domácím dresu nadále hrozil McCourt, avšak druhou trefu nepřidal. V 90. minutě byl vyloučen Brown po faulu na Stevena Hammella, na výsledek utkání to ovšem nemělo žádný vliv.

Motherwell se pokusí prolomit krizi v novém roce na půdě posledního Hamiltonu a určitě chce konečně po pěti utkáních zvítězit, po skvělém začátku začíná upadat do těžkého průměru. Celtic nyní se bude muset prát hlavně na cizích stáncích a jeho úkolem je neztrácet, Jezdci z Rangers totiž mají v tuto chvíli skvělou formu. Celtic v nedělním zápase jede do Ibrox Parku, kde ho čeká druhé, velmi důležité derby Old Frim v sezóně.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Celtic nezklamal, přesně dle očekávání

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele