základní část, 17. kolo
21.12.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Celtic FC - Kilmarnock FC 1:1

Celtic propásl šanci dostat se do čela tabulky SPL, na domácím hřišti totiž jen remizoval s Kilmarnockem a dokonce nebyl ani daleko od prohry. Hosté totiž šli do vedení v 53. minutě brankou Sammona a až šest minut před koncem utkání stihl alespoň srovnat na konečných 1:1 Rogne.

Celtic, v jehož sestavě se po zranění objevili James Forrest a Emilio Izaguirre, chtěl ukázat svoji sílu a už v prvních minutách hry šlo do pokutového území hostí několik nebezpečných centrů Forresta. Nejvíce však Kilmarnock zlobil McGinn, který měl několik gólových příležitostí. Jeho první střelu lehce lapil Bell, ale gólman Kilmarnocku o chvíli později zaváhal při centrovaném míči a měl štěstí, že McGinn netrefil bránu.

Potřetí se McGinn dostal ke střele po přihrávce Hoopera, ale míč dokázal Bell vytěsnit. Brankář hostů dokázal zneškodnit i pokus Izaguirreho a z následného rohového kopu Kiho mířil Majstorovič mimo bránu. Po pětatřiceti minutách hry však musel Celtic střídat, po souboji s Wrightem utrpěl zranění Hooper, jehož nahradil Anthony Stokes. Do druhé půle už Celtic tak aktivně nevstoupil a brzy přišel trest.

Po rohovém kopu Celticu chytil míč Bell a poslal ho Taouilovi. Ten uvolnil Sammona, jenž v zakončení zachoval klid a překonal brankáře Forstera. Celtic se pokoušel odpovědět sérií centrů a rohových kopů, obrana Kilmarnocku však pracovala bezchybně. Z protiútoků naopak hrozili hosté a po tlaku na Majstoroviče dostal příležitost Sammon, míč však letěl mimo.

Manažer Lennon udělal v sestavě Celticu dvě změny a na hřiště poslal Browna a McCourta. Pouze nad bránu poté mířil Stokes a Murphyho střela jen lízla brankovou konstrukci. Ale Celtic dál tlačil na Kilmarnock, až přišla zasloužená odměna. Hamillův faul na Izaguirreho dal domácím příležitost zahrávat volný kop, z kterého Ki našel Rogneho, jenž srovnal na 1:1. Kilmarnock však hrozil i v nastavení a střelu Sammona odkopl až Majstorovič. Po centru Stokese mohl Celticu zařídit výhru Murphy, ale jeho hlavička skončila mimo bránu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele