základní část, 15. kolo
27.11.2010 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Inverness Caledonian 2:2

Celticu se pomalu a jistě začíná rozplývat sen o snadně získané mistrovské trofeji a naopak si bude muset dávat pozor před dotírajícími vlčáky zezadu, díky posledním ztrátám se totiž náskok vytvořený z úvodu sezóny začíná pomalu vytrácet. Nyní Zelenobílí nedokázali v domácím prostředí zdolat nováčka Inverness. Hosté potvrdili, že jsou prozatím největším překvapením letošní sezóny a po Rangers oloupili i druhý slavný glasgowský celek.

Hosté letos brali bod i na půdě Rangers a jako jediní získali alespoň jeden bod proti oběma glasgowským rivalům. Inverness se v tuto chvíli nachází na čtvrtém místě se ziskem pětadvaceti bodů. Na důležitý bod proti velkému favoritovi se nadřel pekelně. Ještě dvacet minut před koncem totiž hosté prohrávali 0:2, pak však zasadili díky neskutečné bojovnosti a odhodlání dva smrtící údery a Celtic již odpovědět nedokázal.

V prvním poločase dominovali na trávníku domácí a rozhodně si zasloužili jít do vedení. Hned v 5. minutě se ocitl v šanci Daryl Murphy po přihrávce Shauna Maloneyho, gólman Ryan Esson ale šel včas k zemi. O pět minut později musel právě Maloney vystřídat kvůli zranění, nahradil ho pozdější střelec druhé trefy Celticu Paddy McCourt. Následně se dvakrát do slibné možnosti dostal na druhé straně Rooney, avšak z branky se radovali domácí.

V 38. minutě totiž po centru McCourta nasměroval balón přímo k bližší tyči Ki Sung-Yeung a Esson byl tentokráte bezmocný. Po pauze příliš možností k vidění nebylo, oba výběry hrály vyrovnanou partii. Avšak v 65. minutě se rozběhl k úžasnému sólu asi z pětadvaceti metrů McCourt a obelstil gólmana Essona, podél jeho těla zvýšil na 2:0. Logicky se zdálo být rozhodnuto.

Jenže, kdo zná Caledonian, tak musel vědět, že možné je ještě všechno. Pět minut po trefě McCourta totiž ve vápně přešel Richie Foran přes Thomase Rogneho a vykřesal naději. Sedm minut před koncem normální hrací doby navíc po rohovém kopu Rosse Tokelyho vypálil krásně do horní poloviny branky Grant Munro a propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. Celticu už nezbyl na další akce čas, ani fyzické síly, stav se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele