základní část, 6. kolo
25.09.2010 16:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Hibernian FC 2:1

Celtic se opět dokázal vyhoupnout do čela tabulky a minimálně do nedělního brzkého odpoledne na něm zůstane. Před domácími fandy se mu povedly úvody poločasů. A Celtic náskok proti soupeři z Hibs už dokázal udržet. Hosté se ale v žádném případě nevzdávali, necelých deset minut po pauze snižoval jejich nejlepší střelec Derek Riordan, druhou odpověď už suverén letošního ročníku však nedovolil.

Celtic tak zatím neztratil ani bod a osmnáct získaných bodů dává dobrou naději získat po delší době mistrovskou trofej. Naopak Hibs se stále výsledkově trápí, získali pouze pět bodů a průběžná devátá příčka moc optimismu rozhodně nepřináší. Nicméně proti velkému favoritovi nepředvedli vůbec špatný výkon a je klidně možné, že právě toto je odrazový můstek k lepším zítřkům. V dresu Celticu se střelecky prosadili Scott Brown a Glenn Loovens.

Celtic navíc dál navyšuje svou úžasnou sérii. Od března letošního ročníku totiž netratil v ligovém utkání ani bod, zatím se cifra vyhoupla na 14 utkání bez jediného ztraceného bodu. A pokud zelenobílí uspějí i v blížícím se Old Firm, asi se toto číslo ještě o něco navýší. Celtic šel do vedení po krásné akci Scotta Browna. Ten šel dva na jednoho společně s Efrainem Juarezem, který mu předložil luxusní přihrávku, Brown jí dokázal přeměnit ve fantastický volej z hranice vápna, gólman Mark Brown pouze zaplaval vzduchem.

Celtic mohl v úvodním dějství svůj náskok několikrát navýšit, Hibs se však dokázalo ubránit a naděje proto žila. Jenže zase nedokázalo uhlídat útočnou akci pět minut po začátku druhého poločasu. Po rohovém kopu lehce zaváhala hostující obrana i gólman Mark Brown, nejvýše vyskočil Glen Loovens a hlavičkou uklidnil celý Celtic Park. Nicméně hosté o tři minuty později přeci jen dokázali přidělat sebevědomému protivníkovi nějaké ty vrásky.

Výborný přehled i kopací techniku předvedl Derek Riordan, asi nejzářivější hvězda týmu. Ten si totiž na hranice vápna všiml lehce vyběhnutého gólmana Frasera Forstera a naprosto fantastickým lobem ho přehodil - 2:1. Jenže v dalším průběhu byl blízko vyrovnání už pouze John Rankin pokusem z přímého volného kopu, jinak už hrozili spíše domácí. V příštím kole bude chtít Celtic udržet šňůru neporazitelnosti doma s Hamiltonem, Hibs jede na půdu St. Johnstone.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele