základní část, 24. kolo
26.01.2011 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Heart of Midlothian 4:0

Fotbalisté Celticu nenechali v důležitém střetnutí nikoho na pochybách a po čtrnácti utkáních v řadě uštědřili Hearts krutou porážku a svému soupeři se již vzdálili na deset bodů. Hosté sice mají o zápas více, ovšem na takového giganta se bude dvouciferná ztráta stahovat velmi těžko. Celtic navíc neztratil nic v přímém souboji s Jezdci z Rangers, kteří budou zelenobílé v celém ročníku prohánět pravděpodobně opět nejvíce.

Celtic si udržel na čele tabulky pětibodový náskok, ovšem Rangers mají o dva duely méně a dá se tedy předpokládat, že se na svého soka velmi brzy dotáhnou. Celtic dokázal houževnatým Hearts nasázet čtyři trefy, což je rozhodně do určité míry velké překvapení. Domácí dominovali od počátečního hvizdu a díky dvěma gólům v úvodu obou poločasů soupeře zlomili. Ten pak musel útočit a inkasoval ještě dvakrát.

Již v čtvrtém utkání po sobě se podařilo skórovat Anthony Stokesovi, který je teď hlavním motorem výběru trenéra Neila Lennona. Dokázal totiž dát už šest branek ve čtyřech zápasech a bez něho by zelenobílí přišli o hodně bodů. Navíc se dotahuje na čelo tabulky střelců a s jedenácti brankami se dělí se třemi dalšími soupeři o třetí příčku. Nicméně tentokráte to nebyl on, kdo zařídil úvodní veledůležitý zásah, ale James McForrest.

Ten se totiž po velmi ospalém začátku probudil ze spánku a naprosto úžasnou ránou z šestnácti metrů nedal gólmanovi Marianu Kellovi žádnou šanci. V prvním poločase měli převahu domácí, ale některé příležitosti si vytvořil i soupeř. Nejaktivnějším mužem na hřišti v dresu Srdcí byl zřejmě navrátilec Rudolf Skácel, jeho týmu se ale vyrovnat nepodařilo. A proto zelenobílí osm minut po pauze přidali druhý, rozhodující úder.

Tentokráte už u toho byl Stokes, který nádherně zakroutil svůj přímý volný kop z dobrých pětadvaceti metrů za záda gólmana Kella a druhá skvělá branka byl na světě. V 71. minutě nedokázal Marius Zaliukas přetlačit v souboji Joe Ledleyho. Ten pak poslal balón Gary Hooperovi, který vybídl ke snadnému skórování opět Stokese. Deset minut před závěrečným hvizdem dal utkání gólovou tečku Patrick McCourt.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

remíza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele