základní část, 4. kolo
11.09.2010 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Celtic FC - Heart of Midlothian 3:0

Hearts se na hřišti Celticu příliš dobře nevedlo, už po první půli ztráceli na svého soupeře dva góly, které vstřelili Forrest a Maloney. Krátce před koncem zápasu navíc zvýšil vedení Celticu na konečných 3:0 McCourt.

Debutový zápas odehrál v dresu domácího týmu Anthony Stokes, který také jako první ohrozil bránu Hearts, jeho střela však mířila mimo. Celtic vstoupil do utkání velice energicky, ale po 18 minutách hry ho mohl zchladit hlavičkující Kyle, gólman Forster však dokázal míč vyrazit. Tentýž gólman pak měl práci i se stříleným centrem Stevensona. Vedení se ovšem ve 28. minutě ujali domácí. Murphy postupoval směrem k bráně, vystřelil a Forrest dokázal míč i přes bránícího Barryho nasměrovat do sítě, 1:0.

Jim Jefferies se dožadoval neuznání branky kvůli ofsajdu, nakonec byl však za své protesty vykázán na tribunu. Své vedení Celtic navíc dokázal zvýšit minutu před koncem první půle. Stokes přesně přihrál do běhu Maloneymu, ten udělal před gólmanem kličku a míč posunul do odkryté brány, 2:0. Hosté se z chyb nepoučili ani ve druhé půli a Celtic měl další příležitosti, Murphyho střelu však Kello zneškodnil.

Hearts hráli ve druhé půli na čtyři útočníky a otevřené obrany tentokrát využil Samaras, Kello však znovu svůj tým zachránil. Celtic se přesto ještě jednou radoval ze vstřelené branky, náhradník McCourt totiž znovu naplno ukázal svoje schopnosti, když prošel přes tři bránící hráče a prostřelil i slovenského brankáře. Celtic zvítězil nad Hearts 3:0 a zůstává na vedoucí příčce ligové tabulky.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele