základní část, 29. kolo
05.03.2011 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Hamilton Academical 2:0

Fotbalisté Celticu dokázali zvítězit nad posledním Hamiltonem a alespoň do nedělního duelu mají náskok na čele tabulky osmi bodů. Domácí sice mají odehráno o tři duely více, než Rangers, v boji o titul s outsiderem ligy ale nic neztratili a stále tak mohou reálně myslet na mistrovskou trofej. Naopak Accies jsou na tom duel od duelu hůře a hůře, pokud navíc St. Mirren překvapí zítra na Ibrox Parku, jejich ztráta se vyšplhá na hrozivých deset bodů.

Hamilton ztrácí pět zápasů před koncem základní části sedm bodů na Saints a vypadá to, že ve zbývajících deseti kolech bude honba za záchranou marná. Hamilton se výrazně potřebuje zlepšit na domácím hřišti a musí začít dávat branky. Na druhou stranu si svěřenci Billyho Reida vybrali smůly za pět sezón a karta se klidně může rázem obrátit, zatím totiž neměl Hamilton žádné úspěšné období. V Celtic Parku byl ale vskutku bez šance na body.

Domácí se dostali do vedení krátce před poločasem a druhou rozhodující trefu přidali sedm minut po pauze, od této chvíle se klání spíše dohrávalo. Jediným střelcem zápasu se stal Kris Commons, který během deseti minut zametl všechny naděje trápícího se hostujícího celku. Nicméně Hamilton prodloužil svou dlouholetou sérii bez výhry nad glasgowským velikánem. Nedokázal ho totiž porazit již třiasedmdesát let. Billy Reid sice doufal, že jeho svěřenci navážou na nedávnou remízu 1:1, ale to se nakonec nestalo.

Celtic se mohl dostat do vedení v samotném úvodu, střelu Scotta Browna jen těsně mimo tečoval záložník Simon Mensing. Následně se ozvali i hosté. Tvrdá rána Marka Carringtona šla však těsně mimo, hned na to po rohovém kopu Flavia Paixaa hlavičkoval těsně nad David Elebert. O něco později měli šance už jen domácí a jednu dokázali využít. O krásný gól se postaral právě Commons.

Ten po přihrávce Browna vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a zamířil přímo do vzdálenějšího horního rohu. Celtic kontroloval průběh hry i po pauze a dostal se okamžitě do dvoubrankového vedení. Po zaváhání Eleberta se Commons probojoval až před gólmana Tomáše Černého a pohodlně zavěsil. V samém závěru chtěl snížit Elebert ze šestnácti metrů, na druhé straně zkusil navýšit Baram Kayal, stav se už ale do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (2)

Přidat komentář
Tomtaf

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kam se poděl Fredie Ljungberg?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele