základní část, 7. kolo
02.10.2010 16:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Celtic FC - Hamilton Academical 3:1

Celtic si bez větších potíží poradil s Hamiltonem Academical a nadále se drží o skóre před svým úhlavním rivalem Glasgow Rangers na první příčce Skotké Premier League. Hosté šli sice již ve třetí minutě do vedení zásluhou Marka McLaughlina, k čemuž přispělo i značné nedorozumění v malém čtverci Celticu.

Domácí mužstvo se dokázala otřepat z bídy a utrpení, které bezmála dvacet minut předvádělo a nakonec svého soupeře přehrálo. Výhra se však nerodila lehce a je třeba si přiznat, že největší zásluhu na tomto obratu má nejen střelec dvou rozdílových branek, navrátilec do skotské reprezentace Shaun Maloney, ale také brankář Hoops Fraser Foster, který do vyrovnávací branky předvedl tři klíčové zákroky proti průniku Nigela Hasselbainka, pohotové střele Dougieho Imrieho a nebezpečné hlavičce Jima Goodwina.

Po těchto obrovských příležitostech a mírném tlaku hostů přišel šok, jímž byla branka Maloneyho, který před brankářem Černým změnil směr původní hlavičky a mohl se radovat z důležité vyrovnávací branky. V dalším průběhu převzala domácí jedenáctka iniciativu a tlačila se do útoku, Hamilton hrozil spíše z brejků, ačkoli byl Celticu dlouho, tedy alespoň v první půli minimálně vyrovnaným protivníkem.

Po obrátce vyběhl na hřiště jiný Celtic, lepší, ofenzivněji laděný a aktivnější. Po dvou nebezpečných hlavičkách přišel krátce po hodině hry nejdůležitější moment zápasu. Shaun Maloney se postavil k přímému volnému kopu na pravé straně a povedenou křižnou ranou nedal českému brankáři ve službách Hamiltonu pražádnou šanci.

Celtic se nadále hrnul do zakončení, několikrát mohl zvýšit vedení hlavně po standardních situacích, ale většina hlaviček nacházela jen diváky na tribuně nebo reklamní panely před ní. Veledůležitou pojistku přidal už v jednasemdesáté minutě Garry Hooper. S ohledem na průběh druhého dějství nelze neoznačit výhru Celticu za zaslouženou.

Autor: Jiří Lapáček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele