o titul, 35. kolo
01.05.2011 13:45 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Dundee United 4:1

Celtic si v nedělním utkání poradil s Dundee United, nad kterými zvítězil 4:1 a stáhl náskok Rangers na pouhý bod. Domácí šli do vedení gólem Hoopera, po přestávce navíc zvýšili Kayal a Commons, snížení Russella už proto nic neznamenalo a Murphy v poslední minutě stanovil výsledek na 4:1.

Do základní sestavy Celticu se vrátili Stokes a Forrest a právě druhý jmenovaný už na začátku zápasu otestoval gólmana Perniše, jenž jeho střelu dokázal vyrazit. Celtic ukazoval větší chuť po výhře, než čtvrtý celek tabulky a Majstorovič střílel po rohovém kopu těsně nad bránu. United se postupně dostávali do hry, ale několik centrů Dixona k ničemu nevedlo. Na druhé straně se do pokutového území dostal Commons a po jeho přihrávce lízla střela Stokese vnější část tyče. Důležitý obranný zákrok poté předvedl Kenneth, který vypomohl Pernišovi se střelou Izaguirreho.

Ovšem byl pro právě Kenneth, který daroval Celticu vedení, když ve 23. minutě poslal špatnou malou domů, jenž zachytil Stokes, nahrál na zadní tyč Hooperovi a ten pouze posunul míč do sítě, 1:0. Stý gól Celticu v této sezóně a devatenáctý Hooperův mohl ihned následovat další, střela Stokese ale šla těsně mimo. Kanonýr United David Goodwillie se konečně dostal do šance, ale jeho dobře mířená střela zasáhl záda Scotta Browna. United se zlepšili už na konci první půle a jejich aktivita byla vidět i po přestávce, Gomis ale měl se svojí nepřesnou střelou naložit lépe.

Celtic odpověděl a Kenneth musel dvakrát zasahovat před svojí bránou, nejprve zastavil střelu, poté i hlavičku Browna. United měli štěstí, že se proti jejich bráně nekopala penalta, když Forrestův centr zasáhl ruku Dixona. Celtic na druhou branku dlouho nečekal, v 54. minutě dostal Kayal mnoho prostoru a střelou do rohu brány zvýšil na 2:0. Snížit mohl Russell, ale míč trefil jen vnější část brány a Gomisův pokus vyrazil Forster. Po chytré přihrávce Gomise měl další šanci Russell, ale jeho lob přistál na vrcholu sítě.

Fanoušci Celticu si oddechli až při šanci Hoopera, jehož střelu zablokoval Kenneth a hlavičce Browna, kterou vytěsnil Perniš. V 85. minutě vyrazil Perniš tvrdou ránu Commonse, ale ten se dostal k dorážce a zvýšil na 3:0. Celtic už si mohl dovolit inkasovat, v nastavení uvolnil Goodwillie Russella, jenž snížil, ale hned z další akce dokázal Murphy projít před čtyři obránce a zvýšil na konečných 4:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dundee United do toho!!!! Základem je vstrelit Celtiku nákej ten golik, nejlépe ho vstřelit první, aby znervozneli, pak věřím v bodíky.Let's go

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele