základní část, 23. kolo
22.01.2011 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Celtic FC - Aberdeen FC 1:0

Fotbalisté Celticu navázali na svou předchozí formu a vzhledem k zaváhání Jezdců z Rangers na půdě Hearts si vytvořili na čele už pětibodový náskok. Nicméně Jezdci mají dva duely k dobru a zezadu se navíc dotahuje skvěle hrající tým Heart of Midlothian, jenž má ztrátu sedmi bodů a také oproti Celticu utkání navíc. Nyní zelenobílí vydřeli těsnou výhru 1:0, houževnatý Aberdeen prohrál brankou Anthonyho Stokese po půlhodině hry.

Aberdeen i tak ale ukázal, že na tom už rozhodně není tak špatně jako v nedávné době a odčinil alespoň částečně potupný debakl 0:9. Navíc si vytvářel i nějaké gólové šance a k bodovému zisku nakonec neměl až zase tak daleko. Dons mají na kontě dvacet bodů a v tuto chvíli drží devátou příčku, do nejlepší šestky až tolik těžká cesta být nemusí. Svěřenci kouče Neila Lennona si začali vytvářet tlak od úvodního hvizdu.

Do první možnosti se dostali ve 12. minutě. Po centru Garyho Hoopera zprava ale ještě Stokes nezamířil přesně. Po dvaceti odehraných minutách pálil tvrdě Paddy McCourt, jeho pokus ale minul pravou tyčku branky Jamie Langfielda o pár centimetrů. Balón se už ale třepetal v síti Aberdeenu ve 27. minutě. Po dlouhém centru Hoopera již snadno zakončoval kolem Langfielda tradiční střelec Stokes. Ten si připsal osmou ligovou trefu v dresu Celticu, celkově v této sezóně devátou a drží se na šesté příčce mezi střelci.

Spolupráce Hooper - Stokes zafungovala také pět minut před pauzou a skóre mohl navýšit opět Stokes. Jeho ránu ale vytěsnil na rohový kop precizním zákrokem Jamie Langfield. Hned na to potkala Celtic nepříjemnost, zranění totiž utrpělo srdce obranné řady Daniel Majstorovič a nahradit ho musel Charlie Mulgrew. Aberdeen spálil největší možnost v 56. minutě, když obránce Thomas Rogne udělal hrubku a podskočil dlouhý balón do vápna, Chris Maguire ale překvapen touto nabídnutou možností selhal a pálil mimo.

V dalším průběhu už fanoušci příliš útočných akcí neviděli a oba celky se dostávaly do šancí spíše sporadicky. Výjimečně to zkusili z velké dálky McCourt a Scott Brown, nicméně žádný větší význam to nemělo a stav tak zůstal až do konečného hvizdu nezměněn. Celtic se pokusí minimálně udržet pětibodový náskok ve středu proti Hearts a nečeká ho rozhodně nic lehkého, Aberdeen bude chtít navázat na dobré výkony na půdě Inverness.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele