základní část, 11. kolo
06.11.2010 16:00 CET
9 : 0
(4:0)

Reportáž

Celtic FC - Aberdeen FC 9:0

Zápas mezi Celticem a Aberdeenem přichystal úžasnou podívanou, padlo v něm totiž rovných devět branek a všechny do sítě Aberdeenu. Celtic uštědřil svému soupeři pořádnou lekci z produktivity, na kterou Aberdeen jistě nikdy nezapomene.

Domácí byli už od úvodu utkání jasně lepším týmem, navzdory svému tlaku si však zajímavější příležitost nedokázali vypracovat. První střelu směrem na bránu vyslal po přihrávce Hoopera Stokes, ale jeho pokus minul cíl. Po vyhraném míči Mackieho se do první šance dostali i hosté, ale Maguire při zakončení zaváhal a gólman Forster vytáhl míč na roh. Ke střele se o chvíli později odhodlal Ki, míč v pokutovém území zablokoval rukou Hartley, který ihned viděl červenou kartu a rozhodčí ukázal na pokutový kop. K němu se postavil Stokes a svojí šestou brankou v sezóně otevřel skóre zápasu na 1:0.

Téměř přímo z výkopu zdvojnásobil Celtic své vedení, Hooper přetlačil Diamonda a bez problémů překonal Langfielda. S Aberdeenem to vypadalo čím dál hůře, krátce po půlhodině hry totiž svým druhým gólem zvýšil vedení Celticu Hooper, který tentokrát využil sraženého míče a zblízka přesně zakončil. Na druhé straně se k pokutovému území dostal Maguire, ale byl faulován Rovnem, jenž uviděl druhou červenou kartu v utkání. Celticu se ještě do přestávky podařilo zvýšit na 4:0, gólman Langfield totiž nedovoleně zastavil Maloneyho a z následné penalty znovu skóroval Stokes.

Stokes a Hooper dělali Aberdeenu velké problémy i ve druhé půli a střelu druhého jmenovaného musel vyrážet Langfield. Hooper měl i další příležitost zaznamenat hattrick, ale jeho střela z voleje mířila mimo bránu. Pátý gól nakonec vstřelil hráč Aberdeenu Magennis, ale pouze do vlastní sítě, když se snažil odkopnout centrovaný míč. Hooper však nakonec vytoužený hattrick zaznamenal, v 63. minutě zvýšil hlavou na 6:0. Sedmou branku si připsal Ledley, na jehož přesnou střelu Langfield nedosáhl. Krátce po dalším výkopu padl druhý hattrick utkání, Stokes okradl o míč Maguirea a zvýšil na 8:0. Diváci se nakonec dočkali i deváté branky, Maloney byl faulován v pokutovém území a náhradník McCourt z penalty pečetil výsledek na neuvěřitelných 9:0.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

9:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
niflheim

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele