základní část, 22. kolo
15.01.2011 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Mirren FC 2:0

Aberdeen by se snad v konečném účtování přeci jen nemusel prát jen o záchranu. Po úspěšném začátku přišlo dlouhé, naprosto mizerné období bez jediné výhry, nyní ale Dons získali deset bodů ze čtyř utkání a vyhoupli se deváté místo tabulky. V přímém souboji na spodku tabulky totiž Aberdeen zdolal St.Mirren 2:0 a s dvaceti body mu nyní do nejlepší šestku chybí jen pět bodů. A to se při současné formě dá dohnat.

Naopak St. Mirren prohrál potřetí v řadě a šestnáct bodů mu v tuto chvíli nedává žádnou jistotu, předposlední pozice rozhodně není nic lichotivého. Přitom hosté dlouho drželi pohromadě obrannou linii a v prvním poločase neinkasovali, avšak v tom druhém se dvakrát prosadil Scott Vernon, který drží v tuto chvíli Dons nad vodou. Aberdeen potvrdil příznivou vzájemnou bilanci se Saints na Pittodrie Stadium a zvítězil počtvrté v řadě.

Přitom v úvodní možnosti se ocitli hosté, když po přihrávce Paula McGowana pálil těsně vedle Craig Dargo. Na druhé straně to zkusil Rory McArdle, byl však hodně nepřesný. Pak spíše úřadovali domácí, po rohovém kopu hlavičkoval jen těsně nad obránce Andrew Considine. Do velmi slušné příležitosti se probojoval Robert Milsom, jeho tvrdou povedenou ranou dokázal gólman Paul Gallacher vyrazit mimo svým kolenem.

Domácí potkala pět minut před pauzou nepříjemnost, zraněného obránce Davida McNameeho musel vystřídat Nikola Vujadinovič. A nutno podotknout, že dokázal svého kolegu vcelku slušně zastoupit. Ve druhém dějství domácí přitlačili ještě více na pilu a nakonec se dočkali v 50. minutě vedoucí trefy. Po přihrávce McArdleho vyslal fantastický pas na zadní tyč Chris Maguire a Vernon už dotlačil balón za brankovou čáru - 1:0.

Z a čtvrt hodiny zakombinovalo toto duo znovu a dostalo St.Mirren definitivně na kolena. Nahrávačem se opět stal Maguire, který zakroutil balón ze svého centru přímo na hlavu Verona a ten rozjásal Pittodrie Stadium podruhé. Hosté se na větší vzdor už nezmohli a nedokázali ani snížit. V příštím kole budou mít šanci na reputaci na půdě St. Johnstone, Aberdeen se pokusí navázat na dobré výkony v Celtic Parku.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele