o udržení, 36. kolo
07.05.2011 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - St. Johnstone FC 0:2

Fotbalisté Aberdeenu odmítli šanci dostat se na osmou pozici a naopak v důležitém souboji ztratili velmi cenné body. Na Saints totiž před tímto kláním ztráceli dva body a pokud by zvítězili, tak by se dostali jak před ně, tak i před Hibs, kteří nestačili na Hamilton.

Aberdeen sice už nemůže skončit hůře než desátý, určitě by však ještě alespoň o jednu příčku nahoru rád poskočil. A rozhodne zřejmě závěrečný duel s Hibernianem v úplně posledním kole. Naopak St. Johnstone bude hájit současnou příčku v příštím kole doma proti rozjetému Hamiltonu. Pokud ovšem zvítězí, tak o osmé místo téměř určitě nepřijde. A to by byla pro předloňského nováčka vcelku slušná a zároveň přijatelná pozice na konci letošního ročníku.

Duel probíhal naprosto v duchu fair play a sudí musel vytáhnout z kapsičky pouze jednu žlutou kartu. Hosté se dostali na koně už v úvodní desetiminutovce po vlastní brance Dons, výsledek pojistili po hodině hry. Utkání začalo nejprve minutou ticha na památku bývalého manažera Aberdeenu Eddieho Turnbulla, který zemřel minulý týden.

Po centru Andyho Jacksona z 8. minuty nešťastně tečoval balón do vlastní sítě Steven Smith a hosté rychle vedli. Hned na to se hosté dožadovali penalty po faulu Zandera Diamonda na Petera MacDonalda, avšak píšťalka sudího zůstala němá. V dalším průběhu hosté dominovali a ovládali prakticky celý zápas. Do velkých šancí se stabilně probojovávali Chris Millar s Jacksonem, ale ve většině případů byl proti skvělý gólman Dons Jamie Langfield.

Hosté se ale nakonec dočkali přesně po hodině hry a nyní byl i Langfield krátký. Balón z rohového kopu zahraný Liamem Craigem si sedl přímo na hlavu Jamiemu Adamsovi a ten prudce rozvlnil síť podruhé a zároveň naposledy v zápase. V samém závěru domácí vystrčili růžky pouze po střele střídajícího Nickyho Lowa, jehož rána lízla břevno branky gólmana Petera Enckelmana. Saints už ale těsné vedení s přehledem udrželi.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele