základní část, 18. kolo
15.02.2011 20:45 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Motherwell FC 1:2

Motherwell si připsal cenné vítězství 2:1 na hřišti Aberdeenu a po delší době se tak raduje ze zisku tří bodů. Domácí Aberdeen přitom do utkání vstoupil skvěle a gólem Aluka šel brzy do vedení, brzy však srovnal Jeffers a ve druhé půli zajistil hostům výhru Murphy.

Do Aberdeenu přijelo hosty podpořit asi jen sto nejvěrnějších fanoušků a v prvních minutách zřejmě litovali toho, že se nezůstali doma. Už po dvou minutách hry našel Smith svým centrem Soneho Aluka, jenž přesným zakončením dostal Aberdeen do vedení. Motherwell, jenž byl naposledy zostuzen vysokou prohrou na hřišti Rangers, se však nevzdal a v úvodní desetiminutovce dvakrát prověřili připravenost gólmana Langfielda Forbes a Murphy.

Ve 14. minutě přišlo vyrovnání, Francis Jeffers si naběhl na centr Craigana a hlavičkou srovnal stav na 1:1. Bývalý hráč Arsenalu měl příležitost otočit výsledek ve prospěch Motherwellu, když dostal centr Murphyho, ale jeho střela byla zablokována. Aktivní Jeffers měl i další příležitost, tentokrát jeho střelu vytěsnil Langfield. Kapitán Aberdeenu Hartley poslal svoji dalekonosnou střelu těsně mimo a Randolph si poradil s pokusem Vernona.

Druhá půle už tak zajímavě nezačala, významnější moment přišel až v 56. minutě, kdy byl domácí Hartley vyloučen za tvrdý zákrok proti Lasleymu a následné protesty. Humphrey, jenž nahradil skvělého Jefferse, poslal nebezpečný centr Suttonovi, Langfield ale míč chytil. Dvacet minut před koncem zápasu se Motherwell dočkal vedoucí branky, Murphy přešel před Vujadinoviče a přesnou střelou překonal Langfielda. Aberdeen se pokoušel odpovědět, ale střela Magennise byla příliš slabá. Murphy mohl ještě zvýšit vedení hostů, ale jeho pokus odkopl z brankové čáry Smith.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele