základní část, 3. kolo
28.08.2010 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Kilmarnock FC 0:1

Všechny pozitivní zprávy jsou mávnutím kouzelného proutku smazány. Začínající nadějné plamínky, že Aberdeen bude zvládat konce, brzy pohasly. Dons sice zvítězili v dvou kolech po sobě a cenili si třech bodů ze stánku St. Johnstone, jenomže nyní nedokázali po celých devadesát minut vstřelit branku outsiderovi z Kilmarnocku. A k tomu ještě v samém závěru školácky inkasovali. Průběžné první místo se tak rozplynulo do ztracena.

Ovšem ve třetím kole je zatím zbytečné dělat předčasné závěry, možná se borci z Aberdeenu rychle vzpamatují a překvapí i ty nejvážnější favority. O jedinou trefu hostů se postaral Jamie Hamill již v nastaveném řase. Aberdeenu po kompletním třetím kole patří průběžná třetí příčka, Kilmarnock se vyhoupl skokem na osmou pozici. Přitom více gólových příležitostí měli opravdu svěřenci Marka McGheeho. Bez branek se ale vyhrávat nedá.

Diváci na Pittodrie Stadium viděli první velkou akci po pár minutách hry. Peter Pawlett to zkusil ze středu vápna, na skvělého brankáře Cammyho Bella si však nepřišel. Hosté poprvé zahrozili až po čtvrthodině hry, ale přímý volný kop Hamilla šel požehnaně vysoko nad domácí klec. V dalším průběhu hrozily oba výběry hlavně ze standardek, jenže žádná vážnější možnost k vidění nebyla. Teprve po půl hodině hry se začaly dít další věci.

A překvapivě na pilu zatlačili Killie. Divoká rána Conora Sammona skončila jen těsně vedle tyče, následně úplně osamocen před gólmanem zazmatkoval Craig Bryson a zbytečně odevzdal slabou střelou balón soupeři. Domácí se vymanili z překvapivé útočné síly soupeře na samém konci první půle, střela Magennis minula břevno asi o metr. Hned po několika začátku druhého dějství opět nasadily oba celky k velkému tempu.

Hrstka příznivců Kilmarnocku sledovala po několika vteřinách, jak Darren Mackie prošel přes dva obránce, avšak míč nakonec obrana na poslední chvíli odvrátila na roh. Po následném rozehrání od Hartleyho nejvýše vyskočil zase Mackie, síť však nerozvlnil. Domácí byli lepší, hosté vystrčili růžky až deset minut před závěrečným hvizdem dalekonosným pokusem Hamilla. Ten se v tu chvíli ještě neuchytil, ale ve druhé minutě nastaveného času poslal Hamill domácí do kolen po překrásné kombinaci s Daytonem dorážkou do prázdné klece.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele