základní část, 12. kolo
09.11.2010 20:45 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Inverness Caledonian 1:2

Inverness už ve druhém zápase po sobě nezaváhal a díky tomu se dokázal alespoň prozatím vyhoupnout na čtvrté místo tabulky. Díky gólu v poslední desetiminutovce vybojoval ve svůj prospěch tři body na půdě Aberdeenu a na kontě už má uloženo osmnáct korálků. Zato Aberdeen dále prohlubuje svou mizérii, i když k bodům příliš daleko neměl. Nicméně s deseti na kontě mu stále patří devátá pozice a po zítřku může být i hůře.

Hosté se dostali do vedení ještě v prvním poločase, kdy dokázali proměnit penaltu. Avšak Aberdeen zbraně nesložil a čtyři minuty po přestávce zásluhou Veličky vyrovnal. Jenže houževnatý soupeř měl větší chuť po vítězství a před chýlícím se koncem urval duel pro sebe. Necelých deset minut před závěrečným hvizdem stanovil konečné skóre 1:2 Crant Munro. Nejvíce domácím pil krev jejich bývalý brankář.

V dresu Dons totiž působil současný brankář Caledonianu Ryan Esson. Nebýt jeho, tak by Aberdeen šel do brzkého vedení a k penaltě ve prospěch jeho týmu vůbec nemuselo dojít. Hosté si sice vypracovali první možnost zásluhou hlavičky Rosse Tokeleyho, pak už ale musel čarovat Esson. Nejvíce se vytáhl proti hlavičce Zandera Diamonda, kterého vychytal reflexivně zblízka. Celou úvodní půlhodinu byl velkou oporu.

Pak přišlo pro hosty vysvobození. Po centru do vápna od Stuarta Duffa strčil domácí bek Yoann Folly do Granta Munroa a sudí ukázal na značku pokutového kopu. Po vleklých protestech vytáhl sudí z kapsičky za řeči tři žluté karty, Adam Rooney pak bez větších problémů otevřel skóre. Jenže tlak domácích byl znát hlavně na začátku druhého dějství, kde dokázali vyrovnat, konkrétně bývalý hráč Heart od Midlothian Andrius Velička.

Po přímém volném kopu Sone Aluka sice ještě hlavou nebyl přesný a mířil nad branku, avšak následně po chytré přihrávce Vernona utekl všem a naprosto s přehledem srovnal stav - 1:1. Poté oba výběry už nevyznávaly tolik útočný styl, pár šancí bylo k vidění na obou stranách. V 81. minutě rozhodl o osudu duelu Munro, který zužitkoval centr Richieho Forana a hlavou rozjásal hrstku hostujících fandů - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele