základní část, 32. kolo
09.04.2011 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Hibernian FC 0:1

Mizérie fotbalistů Aberdeenu v Premier League pokračuje, i když v tomto zápase byli lepším týmem. V téhle soutěži domácí vyhráli naposledy 22. února, od té doby získali na své konto jen dva body. Tentokráte nestačili Hibernianu, svému sousedovi v tabulce, o jehož jedinou branku utkání se postaral již po patnácti minutách hry Akpo Sodje.

V úvodu si oba týmy vyměnily šance - na každé straně po jedné. Za hosty pálil Ricardo Vaz Te do gólmana Langfielda, přitom ovšem stál v ofsajdu, takže případný gól by stejně neplatil, domácí Aluko následně pořádně provětral hostujícího muže v rukavicích Browna. Poté ještě vystřelil nad bránu domácí Blackman.

Po čtvrthodině hry se ujali vedení Hibs. Ti se dostali do rychlého brejku, Thornhill pak rychle našel Sodjeho, který se trefil parádně do šibenice. Velkou možnost na vyrovnání měl Maguire, jenž vzal najednou všechno na sebe a předvedl pěkné sólo, ale k jeho smůle skončil přízemní pokus pouze na tyčce.

Maguire jinak mohl lomit rukama i po přestávce, Brown mu totiž další pokus jen tak tak vyrazil zase do tyče. V závěrečných chvílích byl Hibernian pod obrovských tlakem. Maguire svou přihrávkou našel u vzdálenější tyčky Vernona, který ale z první zamířil vedle. Smith střílel rovněž nad, po něm spálil tutovku Magennis, který hlavičkoval do břevna.

Aberdeen zkrátka svůj mohutný tlak v branku nepřetavil, hosté se mu dokázali ubránit. V letošní sezóně mimochodem Dons tohoto soupeře již dvakrát porazili, nasázeli mu dokonce celkem šest branek, jenže teď v koncovce štěstí neměli. Hibernian naopak slaví ligové vítězství po třízápasovém půstu.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele