základní část, 1. kolo
14.08.2010 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Hamilton Academical 4:0

Aberdeen dokázal konečně po delší době vkročit tou správnou nohou do nového ročníku SPL a ukázal, že loňské deváté místo by se letos v žádném případě opakovat nemělo. The Dons se totiž díky vysokému vítězství dostali do čela tabulky a je dost pravděpodobné, že po prvním kole na vedoucí pozici zůstanou. Nicméně domácí zdolali soupeře díky jedné kuriozitě, hlavní sudí totiž v utkání nařídil proti Hamiltonu hned tři penalty.

Dvě měli domácí k dispozici již v prvním dějství, tu poslední jim sudí daroval uprostřed druhého poločasu. Hattrick si na konto připsala nová posila Aberdeenu Paul Hartley, který proměnil bez větších problémů všechny tři nařízené penalty. Nová hvězda tak zažívala přímo vysněný debut. Další ústřední postavou klání se stal Sone Aluko, který byl ve vápně faulován hned dvakrát. Hamilton celkově ukázal, že ho zřejmě nečeká nic jiného než boj o holé přežití.

V domácím týmu si vedle Hartleyho odbyli svou premiéru také obránce Ardle, záložník Yoann Folly, útočník Josh Magennis a gólman Mark Howard. Hosté hlásili též nová jména v sestavě, byli to Jack Ross, Gavin Skelton, David Buchanan a Gary McDonald. Do zápasů mnohem lépe vstoupil Hamilton. Nejprve z dobré možnosti pálil těsně nad Skelton, následný průnik Imrieho skončil vedle tyče.

Aberdeen poprvé zahrozil v 7. minutě. Z přímého kopu pálil z dobrých třiceti metrů Aluko. Český gólman Tomáš Černý sice nedokázal balón napoprvé zkrotit, avšak následným včasným přikrytím balónu zabránil dorážce. O něco později se už diváci mohli radovat z první trefy, Mensing zatáhl ve vápně Aluka a rozhodčí byl nekompromisní - pokutový kop. Ten bez větších problémů Hartley proměnil. Aluko trápil domácí obranu po celý zápas.

Ještě před druhou trefou zkusil skvělou ránu z větší vzdálenosti, tu ale dokázal Černý parádně zlikvidovat. Ve 40.minutě fauloval před Aluka nováček Jack Ross a bohužel to opět bylo v ohraničeném prostoru - 2:0. Hosty definitivně zlomil pět minut po pauze Zander Diamond, i jeho zakončení nebylo příliš obtížné. Závěrečné trefy se diváci dočkali v 65.minutě. Podruhé v utkání fauloval Mensing, tentokráte byl "obětí" Maguire. Hartley i nyní bez obtíží dokonal svůj třígólový příděl a upravil skóre na 4:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele