základní část, 21. kolo
01.01.2011 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Aberdeen FC - Dundee United 1:1

Fotbalisté Aberdeenu potvrdili zlepšené výkony z poslední doby a dokázali bojovat o body i s papírově silnějším protivníkem. Ba co více, až do posledních minut vedli, poté však Dundee United v nastaveném čase srovnalo stav a zápas proto skončil očekávanou remízou. Dundee získalo bod již počtvrté v řadě a začíná se stávat králem nerozhodných výsledků celé SPL, Aberdeen chytl druhý dech a v této formě by ještě vůbec nemusel hrát jen o záchranu.

Aberdeen se v tabulce nachází na deváté pozici, když dokázal přeskočit Hibernian i St.Mirren právě o bod. Dundee zůstává sedmé, další příčky se mu začínají lehce vzdalovat. Ovšem United mají několik duelů k dobru a proto vůbec nemusejí házet flintu do žita. V sobotním duelu se domácí dostali do vedení ještě v prvním poločase, hostům ale zachránil bod v 90. minutě svým jedenáctým zásahem v sezóně David Goodwillie, čtvrtý v tabulce střelců SPL.

Nicméně bod si oba výběry plně zasloužily, Dundee dokonce bylo v úvodním dějství lepším týmem. Hosté si vypracovali také první vážnější možnost, když Goodwillie pálil z voleje a domácí gólman Jamie Langfield musel předvést vskutku brilantní zákrok. Na druhé straně po centru Paula Hartleyho zahrozil Scott Vernon, jenže hlavou mířil příliš vysoko. Následně zahrozili United, po pasu Prince Buabena hlavičkoval do Langfieldovi náruče Goodwillie.

Jenže Dundee doplatilo na hrubku a muselo po poločase zkousnout nepříznivý stav 0:1. Po chybě záložníka Keitha Watsona přesnou rychlou střelou pokořil brankáře Dušana Perniše obránce Dons Chris Maguire. Hned po pauze mohl srovnat střídající Daly, jenže mezi tři tyče se netrefil. Hned na to ale ožili Dons a chvilku se vymanili z tlaku. Vernon s Maguirem šli v protiútoku dva na jednoho, Maguire ale mířil těsně vedle tyče.

Aberdeen poté kontroloval průběh utkání a soka téměř do ničeho nepustil, v páté minutě nastavení se ale mávnutím kouzelného proutku propadl do pekla. Daly posunul balón na rozběhnutého Goodwillieho a ten nemohl minout, Langfiled byl bezmocný. Aberdeen si pokusí udržet sérii neporazitelnosti doma se St.Mirrenem a půjde tedy o souboj přímo na spodku tabulky. Dundee by rádo konečně zvítězilo doma se silným Hearts.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele