základní část, 16. kolo
01.02.2011 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Aberdeen FC - Celtic FC 0:3

Fotbalisté Celticu zvýšili náskok na čele na ostatní soupeře již na osm bodů a v tuto chvíli kráčejí jistěji k vytouženému titulu. Ze dvou duelů mají skóre 7:0 a vypadá to, že jejich forma je asi nejlepší v lize. Nyní v v úterním klání nedali žádnou naději Aberdeenu a na jeho půdě zvítězili jistě 3:0. Vylepšili si tak reputaci po nedávném utkání z Celtic Parku, kde dokázali Dons porazit pouze 1:0 a dlouho se klepali o tři body.

Celtic proto vévodí celé SPL se ziskem osmapadesáti bodů a drží sérii pěti výher v řadě včetně národního poháru. Oba protivníci se utkali již potřetí v deseti dnech a v posledních dvou duelech měl Celtic jasně navrch. V národním poháru smetl soupeře v Celtic Parku nekompromisně 4:1. O výhře rozhodl o již v prvním poločase. Tam se trefil ve 12. minutě Garry Hooper a gólová pojistka se zrodila čtvrthodiny před závěrečným hvizdem.

Aberdeen zůstal v tabulce na devátém místě se ziskem třiadvaceti bodů a nejbližší konkurenti se mu rapidně vzdálili. Utkání hodně ovlivnilo vyloučení jednoho ze stabilních článků domácí obrany Andrew Consodinea, který se pakoval do kabiny již ve 2. minutě. Ten zatáhl ve vápně unikajícího Scotta Browna a sudí vytáhl rovnou červenou kartu. Následně sice gólman Jamie Langfield chytl penaltu Anthony Stokesovi, jenže Dons to nebylo nic platné.

Za necelých deset minut totiž po hrubce domácí obrany využil Hooper úniku dva na jednoho. Od Stokese (který tak napravil svou předchozí chybu), dostal luxusní přihrávku a nekompromisně poslal balón do sítě. Poté Celtic kontroloval průběh hry a čtvrthodiny před koncem zajistil definitivní pojistku Mark Wilson. Ten po krouceném rohovém kopu Krise Commonse nedal Langfiledovi zblízka hlavou žádnou naději - 0:2.

O tři minuty později byla šance Aberdeenu pohřbena a třetí trefu přidal hříšník začátku utkání Stokes. Po úniku parťáka Hoopera dokázal svůj projektil nasměrovat přímo k tyči Langfieldovi branky a oba spoluhráči si tak vyměnili role u první trefy. V dalším průběhu se duel už vyhrával a oslabený Aberdeen se už nezmohl ani na jedinou možnost, ze které by snížil. V příštím kole si bude chtít napravit reputaci na půdě St. Johnstone.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele