základní část, 32. kolo
03.04.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Heart of Midlothian 1:1

St. Mirren vybojoval velmi cenný bod, jedna nepříjemnost mu přeci jen přibyla. Falkirk totiž prolomil sérii proher na hřišti Motherwellu a náskok se tak smrsknul na pouhé tři body. Ovšem vzhledem k postavení v tabulce se každý bodík hodí a proto ho St.Mirren bere všemi deseti. Domácí se dostali těsně před pauzou do vedení, jenže ihned po přestávce inkasovali a až do konce utkání se strachovali alespoň o nerozhodný výsledek.

Na druhou stranu je dělba bodů velmi spravedlivá, hosté takový tlak neměli a fotbalově toho též příliš nepředvedli. Hearts si i tak zatím udrželi šesté místo a jsou tři body před sedmým St.Johnstone, který navíc čeká velmi těžká bitva s Dundee United. Teoreticky by jim tak v posledním klání mohla stačit remíza. V úvodní akci se ocitl jediný střelec domácích Graham Carey, který byl faulován Davidem Obuyou. Následný přímý kop Careyho z 30 metrů musel gólman Jamie MacDonald fantasticky vyrazit na roh.

Hned na to se dostal do šance též Hugh Murray, avšak jeho rána šla těsně vedle levé tyče. Hearts poprvé zahrozili díky hlavičce Obuy, ta ale také přesná nebyla a skóre se proto neměnilo. Posléze hosté vymysleli skvostnou akci, když Ian Black uvolnil precizní patičkou Garyho Glena, jeho první dotyk s míčem však skončil těsně nad brankou. Poté poslal domácí Carey další balón z přímého kopu, i tentokráte byl ale gólman MacDonald pozorný.

Ve 44. minutě fauloval pozdější hrdina Marius Zaliuskas Michaela Higdona a k zahrání přímého kopu se z dobrých 35 metrů postavil Carey. Přesná rána do levého horního rohu vzala všem dech - 1:0. Po pauze však domácí doplatili na nepozornost při standardní situaci. Po rohovém kopu Drivera se ocitl u vzdálenější tyče Suso Santana a přesným centrem vyzval ke skórování hlavou ještě lépe postaveného Zaliuskase - 1:1.

Přesně v polovině druhé půle mohl otočit stav povedenou střelou Obua, mužem na svém místě byl ovšem gólman Gallacher. O něco později otestoval stejného strážce svatyně Craig Thomson z dobrých 30 metrů, Gallacher pro jistotu vyrazil na roh. V samém závěru přešel tři protihráče Rory Loy a našel ve vápně Higdona, jenže ten mezi tři tyče nemířil. Závěrečnou možnost zlikvidoval domácí Gallacher, když vychytal Caluma Elliota.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele