základní část, 25. kolo
13.02.2010 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Dundee United 1:2

Dundee United si v sobotním utkání proti St. Mirrenu připsalo důležité tři body, i přes nevýrazný výkon zvítězilo 2:1. Domácí přitom šli do vedení gólem Higdona, v posledních deseti minutách se ale hráči United nadechli k obratu a zápas skončil vítězstvím Dundee.

Dundee United jen zázrakem uniklo druhé prohře za týden, do utkání přitom hosté vstoupili slibně. Záložník United Prince Buaben střílel z dálky jen těsně mimo, domácí odpověděli ihned střelou Dormana, se kterou si však gólman Perniš poradil. Blízko gólu byl po rohovém kopu United Daly, obránce Ross ale míč vykopl z brankové čáry. Dobrý výkon nepodal v obraně United Mihadjuks, přes kterého lehce prošel Robb a po jeho přihrávce mířil Mehmet do postranní sítě.

Mihadjuks byl brzy vystřídán, přesto měli hosté dál problémy v obraně, po volném kopu Robba hlavičkoval Dorman těsně nad bránu. Také ve druhé půli měli navrch domácí, Perniš musel vykopávat pokus Darga. St. Mirren se přesto ujal vedení v 66. minutě, kdy Robb z volného kopu našel hlavu Higdona, který mířil přesně do vzdálenějšího rohu brány.

Dundee United se k obratu nadechlo v posledních deseti minutách, kdy nejprve po centru Swansona mířil přesně Daly, rozhodčí ale gól neuznal kvůli útočnému faulu. Přesto se hosté dočkali vyrovnání hned z další akce, míč totiž získal Swanson a přesnou střelou překonal Gallachera. Po vstřelené brance vypadali hráči United spokojení s remízou, v poslední minutě hry však poslal Daly míč před bránu a Goodwillie ho nasměroval do sítě na konečných 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele