základní část, 30. kolo
24.03.2010 20:45 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

St. Mirren FC - Celtic FC 4:0

Že Celtic občas nějakého soupeře porazí 4:0, to se občas stane. Trpaslíkovi se prostě zápas nepovede a útočná drtička Zelenobílých zabere naplno. Co když ale obdrží podobný výprask výběr kouče Tonyho Mowbraye? I na evropské scéně je to hodně výjimečné a v lize by se to mohlo povést snad akorát Jezdcům z Rangers. A to ještě při velké frustraci soupeře. Jenže aby to dokázal předposlední tým tabulky St. Mirren, to se opravdu nečekalo.

Bájným mýtům by příznivci mohli věřit více, než tomuto zázraku v St.Mirren parku. Nevyzpytatelný mančaft opět potvrdil, že umí zahrát naprosto perfektně, když mu teče do bot. Svůj náskok na sestup zvýšil ze dvou na pět bodů. Přitom do listiny střelců se zapsala pouze dvě jména, dva hráči rozvlnili síť dvakrát. Celtic byl naprosto odevzdaný, nehýřil tradičním sebevědomím a navíc nedokázal dát ani gól. Ostuda je tak na světe a židle pod koučem Mowbrayem se jistě výrazně kýve. Stačí do ní už pouze lehce strčit.

Hosté měli navrch v prvním poločase, jenže ke konci se Saints dostali do vedení a po hodině hry otevřeli gólový účet zápasu. V závěrečné desetiminutovce museli hosté výrazně otevřít obranu a určitě nebylo lehké zkousnout další dva kousky za zády gólmana Lukasze Zalusky. Takový debakl už dlouho Celtic na svém kontě neviděl a rád by další léta nic podobného ani nezažil. Domácí se dostali do první akce po čtvrthodině hry, kdy Billy Mehmet prověřil gólmana Zalusku.

Na opačné straně se poprvé předvedl Georgios Samaras, brankář Paul Gallacher si však s jeho střelou poradit dokázal a vyrazil jí mimo. Následně po přihrávce Aidena McGeadyho měl možnost irský kanonýr Robbie Keane, avšak i nyní byl Gallacher proti jeho ráně úspěšný. Hned na to mířil vedle Steven Thomson, sedm minut před koncem půle vsítil úvodní branku jeho kolega Andy Dorman. Mehmet uvolnil Thomsona za hranicí vápna a ten před prázdnou branku předložil pro Dormana lahůdku - 1:0.

Celtic po pauze nasadil k velkému tempu, své ovoce to ale nepřineslo. Po necelé hodině hry si tři hlavní aktéři zápasu své pozice lehce proházeli. U zrodu byl opět Mehmet, jenž ale tentokráte vytvořil pozici pro Darga a ten uvolnil Thompsona. S jeho nekompromisní dělovkou nešlo dělat nic. V 84 .minutě využil St.Mirren brejku a celé obraně utekl Dorman, který se řítil sám na Zalusku a s dostatečným klidem ho pokořil ze svého pohledu podruhé. Nakonec po volném přímém kopu Higdona zívala na pravé straně volná klec znovu pro Thompsona a ten upravil na konečných 4:0.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Děs běs, tato sezona je dávno odepsaná, kéž by co nejrychleji skončila. Sestavit manšaft okolo R. Keana, přivést pořádné posily do obrany, tvořivého záložníka, vykopnout Mowbraye a znovu angažovat G. Strachana a titul by měl patřit zelenobílím.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to s tebou naprosto souhlasím

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, ne KEANE je náš kapitán, po sezóně zpět ke SPURS !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele