o udržení, 38. kolo
08.05.2010 13:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

St. Mirren FC - Aberdeen FC 0:1

Vlastní gól Maira rozhodl o vítězi utkání mezi domácím St. Mirrenem a Aberdeenem, který si tak v posledním utkání pro něj nepovedené sezóny zajistil vítězství 1:0.

Protože St. Mirren ani Aberdeen se už sestupu nemuseli obávat, přišlo na obou stranách k několik změnám a zahrávali si hlavně mladší hráči. V prvních minutách utkání bylo k vidění velmi málo zajímavého, Aberdeen však málem daroval soupeři gól, když svého vlastního brankáře pořádně vyděsil Mulgrew. Ten poslal Langfieldovi nepřesně malou domů a gólman Aberdeenu měl práci s vykopnutím míče. Mulgrew později dostal příležitost na druhé straně z volného kopu, Howard byl však dobře postaven.

Aberdeen měl převahu a v 27. minutě přišla odměna, po Robertsonově centru mířil na bránu Mackie, do dráhy míče se dostal Mair a nešťastně ho tečoval za záda vlastního gólmana. St. Mirren mohl rychle srovnat stav, blízko brance hlavou byl po Dormanově centru Mehmet. Tentýž hráč měl do konce první půle ještě jednu příležitost, jeho střelu však Langfield dokázal vyrazit do bezpečí.

Také do druhé půle vstoupil St. Mirren velmi aktivně, střelu Dormana zablokoval až obránce hostů a pokus Careyho nadvakrát chytal Langfield. Poté se dobře představil i náhradník Loy, s jehož přesnou hlavičkou měl co dělat brankář Aberdeenu. Volný kop Mulgrewa vytáhnul Howard alespoň na roh a protože se v nastaveném čase neprosadil ani Dargo, skončilo utkání vítězstvím Aberdeenu.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele