základní část, 28. kolo
06.03.2010 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Motherwell FC 1:2

Fotbalisté Motherwellu se opravdu rozhodli, že boj o Evropskou ligu se jich týká výrazně a dokázali vyhrát i na půdě nováčka ze St.Johnstone. I když na třetí místo zatím nic nezískali, tak na druhou stranu ani nic neztratili a bodově se dotáhli na čtvrté Dundee United. Nováček dlouho bojoval a dokázal vyrovnat nepříznivý stav ještě do pauzy, jenže čtyři minuty před závěrečným hvizdem inkasoval a své průběžné osmé místo tak nevylepšil.

Přitom vše směřovalo k remíze, na těžkém terénu se hodně obtížně kombinovalo a domácí urputně bránili cennou remízu. Avšak hosté potvrdili, že jsou v dobré pohodě a v poslední desetiminutovce se vybičovali k naprosto heroickému výkonu, který přisoudil všechny body na jejich stranu. Úvodní branku viděli diváci ani ne po čtvrthodině hry, nováček ovšem jako obvykle dokázal vyrovnat ještě do poločasu. Na druhou odpověď mu už ale nezbyl čas.

O úvodní branku se postaral hned v první vážnější akci zápasu Jamie Murphy. Ten již vsítili svou devátou branku v sezóně a touto trefou si řekl o slušné pořadí na čele tabulky střelců celé SPL. Po přihrávce jednoho ze spoluhráčů dobře vystřelil a pokořil gólmana Graema Smithe, nicméně včas dokázal ještě zastavit balón na lajně obránce Graham Gartland. Ale Murphy se už s dorážkou nemýlil a i přes spěšnou reakci konečky prstů od Smithe se třepetal balón v síti.

Domácí od této chvíle převzali otěže zápasu do svých rukou a zlobili až do vyrovnávací trefy. Nejprve to z velké vzdálenosti zkusil Liam Craig, avšak skvělý gólman John Ruddy jeho pokus zlikvidoval. Hned na to Ruddy brilantně vytáhl hlavičku Kennyho Deuchara na roh, z následujícího rohového kopu mířil příliš zbrkle Michael Duberry. Vyrovnání se zrodilo po nezištném pasu Deuchara, který uklidil pod Rudyho tělo pohotovou ranou Steven Milne - 1:1.

Vrátit vedení hostům se snažil do přestávky John Sutton, jenže branku netrefil a počkat se tedy muselo na druhý poločas. Tam se dlouho nic nedělo, teprve po necelé čtvrthodině zachránil brilantně na brankové čáře bek St.Johnstone Michael Duberry. Následně se střídaly možnosti na obou stranách, více štěstí měl ale nakonec Motherwell. Po trestuhodně neproměněné šanci se Deuchara na druhé straně z protiútoku před prázdnou klecí ocitl Sutton a nemohl minout - 1:2.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele