základní část, 14. kolo
05.12.2009 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Kilmarnock FC 0:1

Kilmarnock dokázal věc, která byla potřeba a v pravou chvíli tedy odskočil Falkirku na čtyři body. Vyhrál totiž na půdě nováčka St.Johnstone nejtěsnějším rozdílem a i když měl i štěstí, všechny korálky se určitě počítají. Hosté tak poskočili na desáté místo před Hamilton, St.Johnstone udržel prozatímní osmou příčku. Jedinou branku vsítil už po čtvrthodině hry nejproduktivnější hráč Killie Kevin Kyle.

Od začátku ale byli lepší domácí. Hned v úvodní možnosti zatáhl balón Danny Grainger a uvolnil Filipe Moraise, který ale svou ránu poslal mimo tyče. Na druhé straně zkusil Mehdi Taouil uvolnit Marka Burchilla, jenže před jeho kopačkami byl včas brankář Grame Smith a nabíhajícího hráče odzbrojil. Branku ale diváci přeci jen viděli o malý moment později. Burchill totiž předložil lahůdku Kyleovi a ten bez problémů uklidil balón do sítě.

I když se na brankové čáře snažilo odvrátit pohromu duo Rutkiewicz - Craig, síť se přeci jen třepetala. Na druhé straně chtěl vyrovnat po půl hodině hry Garry Hay, jenže jeho nízký pokus brankový prostor netrefil. St. Johnstone znovu zaútočil čtyři minuty před koncem prvního dějství. Na Moraisův přímý volný kop si naběhl Rutkiewicz, avšak z brankové čáry dokázal skvělý gólman Brown vytěsnit na rohový kop.

Po změně stran zase zahrozil Morais zprava, po jehož akci si dal málem vlastní branku obránce Fowler, avšak i přes změnu směru se k tyči vrhl jako tygr Brown a balón vyrazil. Ke konci hrozily oba výběry a hra se přelévala nahoru dolů. V domácím kádru byl aktivní Morais a neustále hlavičkující Rutkiewicz, na druhé straně několikrát pálil na brankáře Smithe Simon Ford, jehož dělovky dosahovaly neuvěřitelné rychlosti.

Výsledek se ovšem do závěrečného hvizdu nezměnil a Derek McInnes přirovnal souboj k měsíc starému vystoupení v Kilmarnocku, kde jeho svěřenci též padli. Domácí odveta se jim tedy nepovedla. "Byl to naneštěstí úplně stejný duel, jako v Rugby Parku. Rychle jsme inkasovali a spálil velké procento šancí. V dalším průběhu tak můžeme mít velké problémy a musíme rychle zapomenout," snaží se hodit za hlavu špatný výsledek McInnes.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele