základní část, 18. kolo
17.02.2010 20:45 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Hibernian FC 5:1

Třetí tým skotské ligy Hibernian prožil na McDiarmid Parku zápas jako ze zlého snu, na hřišti nováčka St. Johnstonu naprosto vyhořel a domů si odváží krutý výprask 5:1.

St. Johnstone byl už od prvních minut jasně lepším týmem a není divu, že už po pěti minutách hry se dostal do rychlého vedení šikovnou střelou Craiga, která přeletěla gólmana Smithe. O pět minut později se k míči dostal po přihrávce Davidsona Sheridan, který je v St. Johnstonu na hostování z Celticu, a přesnou střelou nedal Smithovi šanci - 2:0.

Smith pak musel zasahovat po střele Deuchara z okraje pokutového území a přes celý první poločas byl zaměstnanějším gólmanem, Hibernian se pouze bránil tlaku skvěle hrajících domácích, jejichž nejlepší hráči byli Deuchar a Sheridan. Chybu v obraně vyrobil špatnou hlavičkou Bamba, Sheridana však ke střele nepustil. Ke konci první půle se Hibs dostali z vlastní poloviny, přejít obranu Saints se jim však nedařilo.

St. Johnstone vstoupil do druhé půle stejně dobře, jako v úvodu zápasu, Moonova rána letěla jen těsně mimo. Do obrovské šance se dostal Craig, jeden na jednoho proti Smithovi ale neuspěl. K ojedinělé střele na straně Hibs se propracoval Riordan, mířil však hodně vysoko nad bránu. Právě když se pomalu rodil návrat Hibernianu, zasáhl Deuchar gólovou hlavičkou po centru Sheridana.

V 67. minutě přece jen přišla pro Hibernian jiskřička naděje, když Smithe prostřelil Stokes. Hosté však znovu padli po vyloučení náhradníka Nishe, který dostal červenou kartu za faul na Duberryho. Jen o chvíli později navíc získal od Deuchara míč Sheridan a zvýšil už na 4:1. Chmurnou noc pro Hibernian ještě dokonal Bamba, který zasáhl rukou míč v pokutovém území a následnou penaltu proměnil Craig.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

..no Hibs tymto vysledkom potvrdili, ze nemaju kvalitu na to, aby ohrozili Old firm ...na druhej strane pekny vykon Saints

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele