o udržení, 38. kolo
08.05.2010 13:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

St. Johnstone FC - Hamilton Academical 2:3

Až závěrečné ligové kolo rozhodlo o vítězi souboje o sedmé ligové místo mezi nováčkem St. Johnstonem a Hamiltonem. Úspěšnější byli hosté, kteří v utkání brzy vedli o dva góly, St. Johnstone však srovnal a až gólová střela Wesolowskiho rozhodla o výhře Hamiltonu 3:2.

Utkání, ve kterém šlo o sedmou příčku, napětí nepostrádalo, hned první střela Paixaa z volného kopu byla hodně nebezpečná, Smith ji však akrobaticky vyrazil. Hosté se přesto v 8. minutě ujali vedení, na centr Neila si naskočil McLaughlin a hlavou překonal gólmana St. Johnstonu. Hosté měli na hřišti převahu a nebezpečný byl centr Imrieho, Mensing byl však o krok pozadu. Imrie o chvíli později dostal příležitost zahrávat volný kop z okraje pokutového území a krásnou střelou zvýšil už na 2:0. Domácí se dostali do ojedinělé příležitosti po dalekonosné střele Milnea, Murdoch však míč chytil.

Domácí manažer udělal o přestávce změnu, místo Gartlanda poslal na hřiště Deuchara a brzy přišla odměna. Ve 49. minutě nacentroval Millar a Davidson snížil na 1:2. Hamilton byl přesto dál nebezpečný a velkou příležitost zahodil Paixao střelou nad bránu. Marco Paixao si další střelu připsal po přesném volném kopu Imrieho, mířil však znovu nad bránu.

St. Johnstone nakonec dostal obrovskou šanci na vyrovnání, Murdoch totiž fauloval Deuchara a rozhodčí ukázal na pokutový kop. Ten sice Craig díky zásahu Murdocha neproměnil, s dorážkou si však již poradil a srovnal stav. Vrátit hostům vedení mohla dvojice Thomas, Wesolowski, míč však zamířil nad bránu. V 84. minutě přesto přišel vítězný gól Hamiltonu, Imrieho přihrávku využil Wesolowski a vrátil hostům vedení. Konec utkání byl plný emocí, McInnes byl vykázán do hlediště, přesto Hamilton zvítězil 3:2.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele