základní část, 30. kolo
23.03.2010 20:45 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

St. Johnstone FC - Falkirk FC 1:1

Poslední tým tabulky Falkirk získal do důležitého boje o záchranu další bod, ani tentokráte ale nedokázal příliš dlouho udržet nadějný výsledek. Po více jak čtvrthodině se dostal na půdě St. Johnstone do vedení, avšak ani ne o dvacet minut později na tabuli svítil opět nerozhodný stav.

Falkirk se tak přiblížil předposlednímu St.Mirrenu na dva body a tři kola před koncem živí naději. Nováček zůstává sedmý, nejlepší šestice se mu ale vzdaluje.

Falkirk šel do zápasu s tím, že potřebuje vyhrát, poslední místo rozhodně není nikterak lichotivé. Hlavním cílem pro tento provinční klub je ho velmi rychle ho opustit. St. Johnstone je prakticky zachráněno a musel by se stát zázrak, aby se ještě do této hry dostal. Do horní poloviny tabulky se ale zřejmě už neprobojuje. Utkání bylo po celou dobu hodně vyrovnané a vzhledem k průběhu je nerozhodný výsledek zasloužený.

Hosté byli aktivnější od začátku střetnutí a hned v první akci se objevil Ryan Flynn. Ten dostal dobrou přihrávku zprava od Garyho Irvineho, avšak pravačkou gólmana Graeme Smithe nepokořil, ten perfektně vyrazil mimo. Hned na to měl na druhé straně dvakrát možnost Cillian Sherdian po dvou přihrávkách Moraise, síť se ovšem vlnila o něco později na druhé straně. Buton O'Brien prostrčil na hranici vápna balón Flynnovi a ten svou pátou brankou v sezóně otevřel stav.

Jenže Falkirk se neohřál na výslunní příliš dlouho. Ještě předtím propásl možnost na zvýšení náskoku hostující Pedro Moutinho, jehož přihrávku neumístil mezi tři tyče Flynn. Ve 26. minutě unikl na levé straně Murray Davidson a poslal přihrávku na Fillipa Moraise. A ten pod rukou brankáře Olejnika srovnal stav a určil výsledek zápasu. V dalším průběhu více hrozil Falkirk, hlavně Flynn, Moutinho, Showunmi a Barr, hostům to však nebylo nic platné.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele