základní část, 10. kolo
31.10.2009 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Falkirk FC 3:1

Fotbalisté Falkirku se i nadále trápí. I když tentokráte nebyl až zase takový problém v útoku, přidali totiž svou pátou branku v sezóně, nyní však selhali v defenzivních úkolech. Domácí dokázali využít rychlé branky a v první půli se uklidnili. Přestože se hostům podařilo vyrovnat, během tří minut se jejich naděje rozplynula a nebylo o co bojovat. St. Johnsotone i tak zůstává desáté, Falkirk je beznadějně poslední.

St.Johnstone využilo svou možnost po 83 sekundách. Dave Mackay krásně zatáhl balón k hostující kleci a nádherně uvolnil Brian McLeana, který měkoučkým centrem vyzval ke skórování Collina Samuela. Ten si připsal šestý gól v sezóně a je obrovským přínosem pro nováčka v premiérovém ročníku. Hostům se navíc v 7. minutě zranil obránce Jackie McNamara a musel být vystřídán Carlem Finniganem.

Nováček tlačil v celém průběhu a zatlačil soupeře na jeho vlastní polovinu, mírně zdecimovaný Falkirk však všechny strasti přežil a po pauze se oklepal. Šťastným tahem se zdálo být nasazení Finnigana, jenž právě obstaral vyrovnávací trefu. Marc Twaddle poslal do uličky Kjartana Finnbogasona a ten nahrával na Finnigana, který usměrnil svůj těžký volej. Oba dva si i přes krátký pobyt na hřišti velmi dobře rozuměli, mladíček z Newcastelu United Finnigan si tak rázně řekl o základní sestavu.

Jenže domácí se zvedli v půlce druhé půle a dvěma trefami soupeře definitivně pohřbili. Nejprve dokázal síť rozvlnit střídající Chris Miller, jenž prošel malým vápnem a podél gólmana Olejnika dostal všechny příznivce do extáze. Hned o dvě minuty později výrazně chyboval Olejnik a domácí měli klid v duši. Po volném přímém kopu se nedokázal Olejnik k balónu protlačit a snadno proto hlavičkoval Murray Davidson do nechráněné klece.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele