základní část, 32. kolo
05.04.2010 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Dundee United 0:1

Dundee United se v zápase na hřišti St. Johnstonu pořádně natrápil, nakonec si však pozdním gólem zajistil výhru 1:0. Tu vystřelil svým jedenáctým gólem sezóny Jon Daly a United tak stále drží naděje na druhé ligové místo.

Favorit zápasu přitom do utkání nevkročil zrovna dobře a po devíti minutách hry musel gólman Perniš zasahovat proti dalekonosné střele Craiga. Po čtvrthodině převahy St. Johnstonu se k první střele dostali i hosté, když Dixon poslal míč do pokutového území a Webster i s pomocí teče MacKaye otestoval brankáře Smithe. Větší příležitost měl na druhé straně Morris, jeho pokus však Perniše neohrozil. Nebezpečný byl pro obranu United také Sheridan, ale v zakončení si neporadil dobře a v první půli tak diváci gól neviděli.

Do druhé půle vstoupili hosté aktivněji, s přihrávkou Dixona si však Daly neporadil. Potom ale znovu zahrozil St. Johnstone, konkrétně Filipe Morais, jehož střílený centr Perniš vyrazil a Duberry z dorážky mířil jen vysoko nad břevno. Domácí měli k výhře blíže, zejména potom, kdy Dixon fauloval v pokutovém území MacKaye, a rozhodčí nařídil penaltu. Kopu se ujal Craig, který si ale se střelou neporadil dobře a Perniš míč chytil.

Už to vypadalo, že zápas s malým počtem zajímavějších akcí skončí nudnou remízou, sedm minut před koncem normální hrací doby si však s Craigem poradil Gomis a poslal přesný centr na Dalyho, který střelou k tyči zajistil Dundee United vítězství 1:0 a šance na druhé místo tabulky.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele