základní část, 21. kolo
24.01.2010 16:30 CET
1 : 4
(1:0)

Reportáž

St. Johnstone FC - Celtic FC 1:4

Za pět minut dvanáct aneb jak Celtic na chlup zopakoval výsledek z úvodního střetnutí mezi Falkirkem a Dundee. Ovšem narozdíl od nich to bylo opravdu o chlup. Nováček ze St.Johnstone díky brance v první půli dlouho vedl a zdálo, že výsledek zadarmo už skutečně nepustí. Nicméně zelenobílí dokázali krátce po hodině hry srovnat a díky brilantní závěrečné čtvrthodině uštědřili soupeři stejně jako v úvodním klání v Celtic Parku slušný debakl.

Důležitý moment se urodil hned po startu druhé půle, kde se musel po druhé žluté kartě pakovat do kabiny Graham Gartland a stál tak svůj klub cenné body. Nebýt toho, Celtic by se možná na odpor nezmohl. Jenže hrát proti superfavoritovi celý poločas bez jednoho může je vážně neřešitelná situace. Nováček šel do vedení již ve 12. minutě, kdy O'Dea stáhl k zemi unikajícího Stevena Milneho a sudí foukl do píšťalky.

K pokutovému kopu se bez větších rozpaků postavil Liam Craig a tvrdou ranou propálil Boruce. St.Johnstone po tomto momentu ožilo a snažilo se za každou cenu těsný výsledek ubránit alespoň do poločasu. Hned poté ovšem mohl srovnat novic v kádru Celticu Zheng Zhi, na čáře ovšem dokázal balón do bezpečí odkopnout Jody Morris. Hosty však potkala další nepříjemnost v půlce úvodní části.

Kvůli zranění musel odejít bek Glenn Loovens a nahradil ho Paul Caddis. Těsně před pauzou mohl Celtic dostat do duelu Niall McGinn, avšak jeho pokus o několik centimetrů minul domácí branku. V nastavení se dostal McGinn do další velké tutovky, tentokrát ale perfektní zákrok předvedl Graeme Smith. Hned po pauze šel do kabin Gartland a Celtic se osmělil. V 65. minutě se od beků odpoutal hrdina utkání Marc-Antoine Fortune a po přihrávce Samarase pohotovu střelou srovnal přímo do šibenice.

Za dvanáct minut ho napodobil Samaras, kterému lahůdku doběhu předložil Josh Thompson. Odpor St. Johnsotne byl definitivně zlomen o čtyři minuty později, když všem uprchl opět Fortune a nedal bezmocnému Smithovi žádnou šanci. Nováček se ještě snažil otevřít obranu a s výsledkem něco udělat, jenže v 86. minutě se postaral o parádní trefu střídající Patrick McCourt po skvělém sólu a kroucenou ranou do vzdálenějšího horního rohu pečetil stav - 1:4.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (1)

Přidat komentář
klokan.paul

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele