o titul, 37. kolo
05.05.2010 20:45 CET
6 : 6
(2:4)

Reportáž

Motherwell FC - Hibernian FC 6:6

Neuvěřitelný výsledek se zrodil v zápase o čtvrtou ligovou pozici, mezi Motherwellem a Hibernianem. Týmy, které se v poslední době výkonnostně trápily, předvedly střelecké hody pro diváky. Přestože Hibernian vedl v utkání už o čtyři branky, domácí Motherwell se na svého soupeře dotáhl a utkání skončilo divokým výsledkem 6:6.

Dvanáct gólů ještě nikdy v celé historii skotské Premier League nepadlo, zápas se tak jistě na dlouhou dobu zapíše ho historických tabulek a těšit to může hlavně Motherwell, který má nyní do Evropské ligy blíže. Už po dvou minutách měli hosté první střelu z volného kopu, Riordan však bránu nenašel. Jen o pár minut později měl ještě blíže k brance Miller, jeho střela však proletěla jen kolen Ruddyho brány. Hibs se přesto v 11. minutě ujali vedení, Wotherspoon fantasticky našel volného Nishe a ten zblízka prostřelil Ruddyho, 0:1.

O dvě minuty později nebezpečně střílel na druhé straně Hateley, Smith však dokázal míč vyrazit a zdvojnásobit vedení mohl naopak Nish, který trefil brankovou konstrukci. Motherwellu se podařilo rychle srovnat, v 16. minutě přihrál Jutkiewicz nabíhajícímu Cokeovi, který mířil přesně 1:1. Sotva o čtyři minuty později však domácí podruhé inkasovali, Rankinův míč dostal Nish a zařídil Hibs vedení 2:1. Ani ne za dalších deset minut udělal chybu Coke, Riordan mu vzal míč, obešel Ruddyho a zvýšil vedení na 3:1.

Ještě před přestávkou stihl Nish zkompletovat svůj hattrick, znovu mu k tomu pomohl Rankin a Nish se potřetí z malé vzdálenosti střelecky prosadil, 4:1. Motherwell nakonec stačil před koncem první půle ještě snížit, O'Brien přesně nacentroval a Sutton nedal Smithovi šanci, 2:4. Po přestávce zahrál dlouhý volný kop Jutkiewicz a hlavičkující Hateley nebyl daleko od branky. Hosté v 56. minutě dokázali své vedení ještě zvýšit, díky další hrubce defenzivy Motherwellu, Miller přihrával a autorem gólu byl Stokes.

Už v tuto chvíli to vypadalo na jasné vítězství Hibernianu, ten však krátce po hodině hry zvýšil na 6:2, díky další brance Stokese. Hlavní pro Motherwell bylo, že dokázal rychle snížit, o dvě minuty později se totiž před bránu odrazila střela O'Briena a Coke posunul míč mezi tyče, 3:6. Motherwell začal stíhací jízdu, v 72. minutě se trefil z volného kopu Hateley, čtyři minuty na to se Sutton prosadil po rohovém kopu O'Briena a Motherwell už dělil od remízy jediný gól. Velkou příležitost srovnat měl z pokutového kopu Forbes, který ho zahrával místo Jutkiewicze, jehož fauloval Smith, ten však penaltu chytil. Až v nastaveném čase dostal míč Jutkiewicz a přesnou střelou srovnal na konečných 6:6.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
Radar

Nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
klokan.paul

pěknej výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele