základní část, 19. kolo
06.02.2010 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Motherwell FC - Hamilton Academical 1:0

V sobotu Skotsko přivítalo na většině fotbalových stáncích spíše pohárové duely a ligové střetnutí mezi Motherwellem a Hamiltonem proto bylo výjimečné. Hosté opět ukázali dvě své stránky. Jedna částečně funguje, ta druhá absolutně strádá. Obrana předvádí v poslední době zcela vrcholné výkony a dvě inkasované trefy ze tří duelů, to je na klub ze Skotska slušná vizitka. Jenže nerozvlnit soupeřovu síť ani jednou, to je na pováženou.

Hamilton ve Fir Parku na těžkém terénu dlouho držel nerozhodný výsledek, jenže v polovině druhého dějství udělal osudovou chybu a neodváží si tak nic. Motherwellu naopak svitla naděje na pohárovou Evropu. Utkání bylo hodně dlouho vyrovnané, několik skvělých zákroků předvedl český gólman Tomáš Černý. Hamilton si příliš možností nevytvořil a spíše se bránil tlaku soupeře. Jedinou trefu zařídil ofenzivní záložník Lukas Jutkiewicz, který využil zaváhání jinak bezchybného Černého.

Hamilton v tabulce zůstává poslední, nemusí ovšem smutnit, potká ho totiž přívětivější los a ztráta na soupeře je opravdu zcela minimální. Do první možnosti se probojoval domácí Tom Hateley, který prověřil Černého pozornost z přímého kopu z dobrých pětadvaceti metrů, branku ale minul. Následně ještě z větší dálky to zkusil na Černého Keith Lasley, i tentokráte se však se zlou potázal a Černý držel balón pevně ve svých rukavicích.

V úvodním dějství se hrálo nahoru dolů, gólman Motherwellu Ruddy vytěsnil pokus Marca Paixaa, kterému předložil přihrávku Dougie Imrie. Motherwell držel taktovku nad duelem i na začátku druhé části, kdy vypálil O'Brien, avšak Černý si s jeho pokusem poradil. Hamilton o moment později odpověděl střelou Jamese McArthura, pokus Simona Mensinga musel zlikvidovat Ruddy.

Domácí využili v 68. minutě rohový kop Hateleyho, který posadil balón na hlavu Stephenu Craiganovi. Černý totiž špatně vyběhl a k dorážce se prokousal Jutkiewicz, který střelou mezi Davidem van Zantenem a Mensingem zařídil jedinou branku zápasu. Špatnou zprávou pro Motherwell je ale zranění Fitzpatricka, jenž po necelých třech minutách pobytu na hřišti, na které mimochodem přišel čtvrthodiny před závěrečným hvizdem, musel být opětovně vystřídán.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele