o titul, 34. kolo
18.04.2010 17:15 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Motherwell FC - Dundee United 2:3

Dundee United zvládlo další veledůležitou bitvu a už se jistě udrží na třetí pozici, která mu zajistí účast v Evropské lize. Navíc se ještě může poprat o možnost v Lize mistrů, při shodě okolností může toto na pohled nesmazatelné manko mávnutím kouzelného proutku zlikvidovat. Naopak Motherwell se nyní pouze popere o čtvrtou příčku, domácí porážka mu značně zkomplikovala situaci a bude muset stále dohánět dvoubodové manko na Hibs.

Místo očekávané taktické bitvy oba výběry hrály od začátku útočně a snažily se soupeře přestřílet, nakonec však bylo přeci jen úspěšnější Dundee. To vstoupilo do zápasu mnohem lépe a rychle se ujalo vedení, nicméně Motherwell dokázal po necelé půlhodině srovnat. Rozhodující momenty se zrodily na konci prvního a na začátku druhého dějství.

Velkou vinu na prohře domácích nese gólman Michael Fraser, který předvedel hned dvě minely a Motherwell i přes pěknou hru nedokázal se stavem udělat nic. Nejprve totiž po pěti minutách hry přímo "ukázkově" nahrál do běhu Jonu Dalymu a ten neměl problém otevřít skóre. Ovšem domácí dokázali brzy srovnat, zkraje vápna dokázal pěkně odcentrovat Andy Webster a do té doby naprosto perfektní obranu přelstil hlavou John Sutton.

Dvě minuty před pauzou se nepovedl výkop Fraserovi a našel pouze kopačku Dalyho, který z voleje bez většího rozmyšlení poslal balón do sítě. Motherwell tento moment nahlodal a čtyři minuty po pauze musel spolknout další velmi hořkou pilulku. Craig Conway přešel přes dva obránce a podél gólmana Frasera zvýšil. V samém závěru sice přidal svůj druhý gól Sutton, opět halvou, avšak na body to stačit nemohlo.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele