základní část, 13. kolo
28.11.2009 16:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Motherwell FC - Dundee United 2:2

Divoké střetnutí se odehrálo v motherwellském Fir Parku, kam zavítalo čtvrté Dundee. První tři branky padly během první půlhodiny, na konečných 2:2 srovnával až v 83. minutě hostující Daly. To už Dundee hrálo o jednoho muže v poli méně. Nakonec se muselo vypořádat i s hrou v devíti fotbalistech, vydřenou remízu ovšem udrželo až do konce.

Hosté se záhy ujali vedení. Už ve 14. minutě Andy Webster, obránce zapůjčený Dundee od Rangers, napálil z voleje míč za domácího gólmana Johna Ruddyho, jenž v minulém utkání skvěle zachytal proti Aberdeenu. Motherwell ale dokázal velmi rychle odpovědět.

Souboje domácích útočníků Jutkiewicze a Suttona s hostujícími beky Dodsem a Websterem byly k vidění po celý zápas. A útočné komando mělo prsty ve vyrovnávacím gólu, který přišel jen o dvě minuty po trefě hostujícího Webstera. Forbes našel centrem z rohového kopu ve vápně Suttona, jenž hlavou z blízkosti uklidil balón do sítě.

Ve 29. minutě Motherwell otočil vývoj utkání na svojí stranu. Jutkiewicz napřáhl za vápnem a jeho rána jenom zasvištěla kolem gólmana Weavera přímo do vzdálenějšího rohu branky.

Oba týmy chtěly i po přestávce předvést divákům hezký fotbal. Samozřejmě že pro United bylo vstřelení branky životně důležité. Se snahou to ovšem jaksi přehnali. V 67. minutě Buaben přejel O'Briena, ač byl v 55. minutě sudím Muirem napomínán za podobný zákrok na Murphyho, a po druhé žluté kartě se poroučel ze hřiště.

I v deseti se ale podařilo hostům nakonec srovnat. Dixon sedm minut před koncem nacentroval zleva na střídajícího Dalyho, ten využil bázlivosti motherwellské defenzívy a pohodlně zakončil za záda brankáře Ruddyho. Drama však mělo ještě dohru, Dundee šlo totiž v 87. minutě dokonce do devíti, když se za ostrý faul na Lasleyho nechal vyloučit Swanson.

Motherwell ovšem v tom malém zbytku času přesilovku nevyužil, v největší šanci se ocitl právě Lasley, jehož střelu hostující gólman Weaver vyrazil vedle tyče a zajistil svému týmu alespoň zisk jednoho bodu.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele