základní část, 12. kolo
21.11.2009 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Motherwell FC - Aberdeen FC 1:1

Mnozí tipovali, že tento zápas nemůže skončit nijak jinak než remízově. A opravdu se nemýlili. Motherwell byl o čtyři body před dotírajícím konkurentem a prohrát nechtěl za žádnou cenu, bod je ale v konečném účtování přeci jen málo. Během necelé čtvrthodiny totiž poprvé skóroval a pak kontroloval hru, jenže neuhlídal jeden moment a proto se nemohl přiblížit absolutnímu čelu tabulky.

Přitom na to domácí měli hodně času, dvacet minut hráli v početní výhodě a Aberdeen byl v tuto chvíli opravdu hodně na dně. V úvodu se zahřál Motherwell na provozní teplotu, počáteční dvacetimetrové sólo dokázal zlikvidovat včasným vyběhnutím Jamie Langfield. Na druhé straně si poté poprvé zachytal také John Ruddy, který po průniku a centru Richarda Fostera skryl do svého náručí hlavičku Lee Millera.

Stadion zajásal ve 13. minutě, kdy svůj pátý gól v sezóně zaznamenal Lukas Jutkiewicz. Jeho pokus z vápna ještě tečoval Foster a balón zapadl do protipohybu přesně k bližší tyči - 1:0. O tři minuty později měl na kopačce vyrovnávací trefu Jerel Ifil, avšak selhal, naopak zvýšení odmítla vycházející hvězda Murphy, ten zamířil hlavičkou nad. Do konce půle oba výběry pálily spíše z větší vzdálenosti, více práce ale měl rozhodně Langfield.

Po změně stran se začínal poprvé ukazovat Gary McDonald a nakonec to byl právě on, kdo měl poslední slovo. Po vysoko zahraném rohovém kopu se ve skrumáži nejlépe zorientoval a po jeho doteku se míč třepetal v síti. Jenže do vědomí fanoušků se zapsal i ve špatném slova smyslu. Čtyři minuty po jeho trefě se totiž musel po druhé žluté kartě pakovat do kabiny a s hrůzou přihlížel, jak jeho spoluhráči čelí přesile. Stav se ale nezměnil a tak byl McDonlad přeci jen hrdinou zápasu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele