základní část, 26. kolo
20.02.2010 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Mirren FC 1:1

I muži mají své dny. Slogan z reklamy každému známý, ovšem vzhledem k formě Kilmarnocku se dá říci, že tentokráte jeho muži svůj den neměli. Proti podceňovanému St.Mirrenu sice dlouho vedli, jenže jak už je zvykem, houževnatý sok opět zapnul v závěru zápasu a dokázal osm minut před koncem vyrovnat. Rozdíl mezi oběma soky proto zůstal čtyřbodový, St.Mirren je desátý, Kilamrnock se nachází o příčku výše.

V domácím dresu v současnosti nejvíce září Christopher Maguire a ne tradiční střelec Kevin Kyle, nicméně tomuto parťákovi to jistě nevadí. Ten se opět trefil krátce po půlhodině hry a dostal celý Rugby Park do pořádného varu, poté ale zklamal neproměněnými šancemi. Domácím s přibývajícím časem začali docházet síly a St.Mirren opětovně začal hledat okénka v obraně. Toho se chopil kanonýr na druhé straně Billy Mehmet, též asi největší hvězda hostujícího výběru a zařídil konečnou remízu.

Právě Mehmet mohl otevřít skóre po necelé čtvrthodině, po rohovém kopu Andyho Dormana však hlavou branku o něco minul. Dorman hrozil i nadále, po jeho volném přímém kopu hlavičkoval Michael Higdon, avšak Cameron Bell dokázal vytěsnit nad branku. Hosté hrozili i v dalším průběhu, Bell zlikvidoval pokus Dormana, hned na to nezamířil z vápna přesně Steven Thomson.

Avšak z úvodní branky se radoval Kilmarnock, jenž tak využil hned svou první možnost. Gólman Paul Gallacher dokázal ještě vytěsnit pokus Craiga Brysona, ovšem s dorážko Maguirea už nemohl dělat nic - 1:0. Maguire o něco později propásl velkou příležitost na navýšení náskoku, když po skákavé přihrávce Kylea netrefil volnou klec a jeho volej šel mimo tři tyče.

O něco později se dostal do velké možnosti Kyle, avšak skvělý zákrok předvedl Gallacher. Maguire zahrozil v polovině druhé části, kdy po odvážném průniku Sammona zakončoval opět z blízkosti těsně vedle. A pořekadlo nedáš-dostaneš platilo do puntíku. Po přízemním centru do vápna se do míče opřel z voleje Billy Mehmet a jeho pokus zaplul za Bella, který tentokráte nemohl dělat nic.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele