základní část, 25. kolo
13.02.2010 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Johnstone FC 3:2

Fotbalisté Kilmarnocku ukázali, že se ničeho jen tak nezaleknou a pod vedením nového kouče se klidně ještě mohou prát o nejlepší šestici. V sobotním klání si poradili s nováčkem ze St. Johnstone a i když byla k vidění velká bitva, domácí opět překlopili misky vah na svou stranu.

Oba výběry se zpočátku oťukávaly, dít věci se začali až deset minut před pauzou. Nejprve se dostali do vedení hosté, jenže těsně před pauzou Killie srovnali. Saints naopak využili začátek druhého dějství a opět vedli, jenže téměř v polovině druhého poločasu bylo v Rugby Parku opět srovnáno a o malý moment později zachránil Kilmarnocku vítězství tradiční střelec Kevin Kyle. Kilmarnock je v tabulce osmý o právě bod před devátým St. Johnstone.

Hosté se od začátku snažili povzbuzenému sokovi vzdorovat, nicméně úvodní dvacetiminutovka rozhodně pro oko diváka nebyla. Do první akce se dostali Saints v 26. minutě, když Cillian Sheridan se řítil osamocen na brankáře Bella, ten ale dokázal včas vyběhnout a pokus zlikvidoval. O deset minut později se už však hosté radovali, když po přihrávce Daveho Mackaye udeřil Peter MacDonald levačkou k tyči - 0:1.

Jenže jeho účinkování skončilo po dalších dvou minutách hry, když se zranil a musel být vystřídán. Kilmarnock tohoto otřesu okamžitě využil a po zaváhání hostující obrany, která nedokázala odvrátit přímý volný kop, doklepl minutu před přestávkou do volné klece balón Christopher Maguire. Ovšem vůle nováčka je většinou nezlomná a platilo to i v tomto případě. Po křižné nahrávce Dannyho Graingera pokořil hlavou bezmocného Bella Graham Gartland.

Domácí ovšem stále zůstávali v dobrém rozpoložení a pomohla jim krásná trefa ze 64. minuty. V utkání hodně rozhodovali standardní situace a i druhá vyrovnávací branka padla po přímém kopu. Tentokráte využil situace Garry Hay a poslal míč přímo do pravého horního rohu i přesto, že byl v pádu a pozici měl hodně ztíženou. V pravou chvíli se poté ukázal Kevin Kyle, jenž rozhodl necelou čtvrthodinu před koncem hlavou po skvělé práci Mehdiho Taouila.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele