základní část, 9. kolo
24.10.2009 16:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - St. Johnstone FC 2:1

Kilmarnock se konečně v 9. kole dočkal druhé výhry v sezóně a v souboji s úhlavním rivalem o deváté místo uspěl. Nováčka ze St. Johnsotone zdolal po taktické bitvě 2:1 a má na kontě 9 bodů. Jako by těch devítek bylo nějak moc, že? Možná pro Killie osudové číslo... Utkání rozhodl po změně stran opět zabiják Kevin Kyle, jenž je autorem obou domácích tref. Hosté snížili až v nastavení v závěru díky vlastní brance a na druhou výhru si proto musejí počkat.

Do první šance se dostali hosté po čtvrthodině hry, na nádherný centr Dava Mackaye si naskočil velmi aktivní Jody Morris, úspěšný ovšem nakonec nebyl. O chvíli později to zkoušel z malého vápna také Collin Samuel, našel však pouze náruč brankáře Marka Browna. Hned poté to zkusil Samuel, avšak na poslední chvíli dokázal jeho ránu tečovat mimo obránce Grainger. Po půlhodině hry vypálil Craig Bryson, před přestávkou zasahoval na druhé straně jistý Brown proti ráně Gavina Swankieho z 25 metrů.

Po změně stran se hned ukázal Kyle, branku však vsítil až v 51. minutě. Po zmatku vyslal dlouhý centr Garry Hay a kapitán Killie pak uklidil hlavou míč do volné klece. O něco později hlavičkoval Kyle znovu a tentokráte se musel vytáhnout gólman Main, který se štěstím balón vyškrábl. V 64. minutě už byl ale krátký i on. Pokus Conora Sammona ze 30 metrů se odrazil přímo k němu a Kyle z voleje nádherně rozvlnil síť podruhé.

Hosté se na žádný odpor nezmohli a i když se snažili hru rozhýbat několika střídáními, šťastný kontaktní gól přišel příliš pozdě. Ve druhé minutě nastavení si totiž po rohovém kopu Dannyho Graingera srazil balón do vlastní sítě Frazer Wright a stanovil tak konečnou podobu výsledku. Kilmarnock proto poskočil na osmé místo tabulky a může tak bojovat o nejlepší šestici, St.Johnstone zůstává desáté.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele