základní část, 15. kolo
12.12.2009 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hibernian FC 1:1

Doposud suverénní Hibernian nečekaně ztratil body na hřišti Kilmarnocku, se kterým pouze remizoval 1:1. Domácí se do vedení dostali v 54. minutě gólem Burchilla, ale po hodině hry alespoň srovnal stav Stokes.

Oba týmy si zpočátku utkání vytvářely šance hlavně po volných kopech, Hay ale přesně nemířil, stejně jako na druhé straně Zemmama, jehož střela přeletěla těsně nad bránou gólmana Browna. Kilmarnock hrál velice aktivně a brzy byl ještě blíže vedoucímu gólu, Taouil přihrál míč nalevo Hayovi, po jehož centru se k hlavičce dostal Kyle, brankář Hibs Ma-Kalambay ale fantasticky balón vyrazil mimo bránu. Po centru Wotherspoona mířil mimo Nish, Ma-Kalambay měl znovu práci po střele Invincibila, míč zachytil nohama.

Hibs si znovu našli cestu do pokutového území Kilmarnocku až těsně před koncem poločasu, Zemmamova střela ale do brány neprošla a ani dorazit míč do brány se žádnému z jeho spoluhráčů nepodařilo. Také ve druhé půli měl Zemmama příležitost ke vstřelení branky, ovšem nevyužil ji a v 54. minutě se do vedení dostali domácí. Hamill nacentroval míč do pokutového území, Ma-Kalambay ho ale nedostal pod kontrolu a Burchill pohotovou střelou zajistil Kilmarnocku vedení 1:0.

Ma-Kalambay znovu zaváhal o chvíli později, když nedosáhl na volný kop Haye, avšak Wright nenasměroval míč do odkryté brány. Hibs se nakonec podařilo srovnat, když si Stokes naběhl na přihrávku Nishe a Brown na jeho střelu nedosáhl. Kilmarnock v dnešním zápase překvapil a chtěl tři body, Wotherspoon ale dokázal zblokovat ránu Kylea mimo tyče. Po Taouilově centru se k hlavičce dostal znovu Kyle, Ma-Kalambay však tentokrát dobře zasáhl. V nastavení ještě nastřelil brankovou konstrukci Riordan, utkání přesto skončilo remízou 1:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele