základní část, 13. kolo
28.11.2009 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Heart of Midlothian 1:2

Heart of Midlothian se vzchopil a po slabých výkonech zaznamenal důležité vítězství na hřišti Kilmarnocku. Výhru hostů zajistili svými góly Jonsson s Nadem a přestože se domácím ještě podařilo brankou Brysona snížit, vyhráli hosté 2:1.

Pro Hearts utkání nezačalo moc dobře a po rohovém kopu Taouila musel nebezpečný míč vyrážet gólman Balogh. Další roh způsobil hostům problémy po půlhodině hry, kdy se nakonec z gólu radoval Hamill, rozhodčí ho ale kvůli ofsajdu neuznal. Po nudné první půli nastala na straně Hearts o poločase změna, místo Wallace nastoupil Ian Black a hosté si jako první vypracovali ve druhém poločase šanci, Nade ale mířil vysoko nad bránu.

Kilmarnock ihned odpověděl dobrým centrem Haye, Kyle ovšem nedokázal zakončit. Hosté měli velkou příležitost k vedení pět minut po začátku druhé půle, akrobatická střela Kingstona z jedenácti metrů ale skončila vedle brány. Hamill a Fowler nedokázali zakončit, ty největší příležitosti Kilmarnocku ale teprve přišly.

Wright totiž sám před bránou mířil nepochopitelně jen do rukavic Balogha. Hlavu v rukou měl i Hamill, který nedokázal v situaci jeden na jednoho vyzrát na skvělého Balogha. Hosté proto rozhazovačnost Kilmarnocku zanedlouho potrestali, v 66. minutě hry vstřelil vedoucí gól Jonsson. Fanoušci Hearts poté zažili šok, když Balogh dlouho nedokázal v rušném pokutovém území chytit míč do rukavic.

V 76. minutě Hearts své vedení ještě pojistili, po rohovém kopu se k hlavičce dostal Nade a zvýšil na 2:0. Kilmarnock na konci zápasu tlačil svého soupeře a v 87. minutě si vymodlil pokutový kop za faul na Sammona. Okamžitou střelu Kylea ovšem Balogh vyrazil a přestože do konce zápasu ještě inkasoval gól z kopačky Brysona, vyhráli Hearts nad Kilmarnockem 2:1.

Autor: Vít Sedlák / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele