základní část, 1. kolo
15.08.2009 16:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Hamilton Academical 3:0

Hamilton přijel do Kilmarnocku hned s šesti novými hráči, nová krev se tam ovšem nepředvedla nejrůžověji. Domácí pohodlně třikrát skórovali za českého brankáře Tomáše Černého a na úvod skotské Premier League si tak přibalili hezký dáreček. Dva góly se podařilo vsítit forvardovi Kevinu Kyleovi.

Už zezačátku zlobili domácí Sammon s Kylem, na druhé straně to byl Iriekpen, který po rohovém kopu hlavičkoval vedle. Skelton poté hezky vypálil, ale český brankář ve službách Hamiltonu nakonec nemusel pro nepřesnost zasahovat. Brankář Cameron Bell, jenž v Kilmarnocku zastupoval za potrestanou jedničku Combeho, zasahoval proti Offiongovi, Paixao pak střílel jen do boční sítě.

Ve 33. minutě se Killie dočkali první branky. Hayův přímý kop doplachtil ke Kyleovi, kterému už stačilo jen přesně zamířit. Černý si na míč sáhl, gólu už však nezabránil. Hosté chtěli po přestávce rychle srovnat a Iriekpen k němu měl po rohovém kopu Rubialese hodně blízko. Nakonec mu byl míč odvrácen z brankové čáry.

Za chvilku Kilmarnock zvýšil své vedení. Kyle okradl o míč beka Evanse a svou střelou vymetl pavouky v šibenici. Accies se snažili vrátit zpátky do zápasu, mnohdy však chyběla fotbalová myšlenka. A když udeřil soupeř zásluhou Hamilla v 68. minutě potřetí, bylo o vítězi definitivně rozhodnuto. Killie pak bezproblémovou výhru udrželi až do konce.

Autor: Patrik Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele