o udržení, 38. kolo
08.05.2010 13:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Kilmarnock FC - Falkirk FC 0:0

Nedá se nic dělat, i ve Skotsku musí občas někdo sestoupit. A ani ukrutný boj mnohdy nepomůže. Falkirk měl sice situaci velmi ztíženou a dobře věděl, že výhra v Rugby parku by byla velkým překvapením, nicméně po celý zápas dělal, co mohl. Domácí se do útoku příliš nehnali a snažili se především odvracet útoky soupeře, které občas byly vskutku nebezpečné. Avšak remízou hodně riskovali, Falkirk pak hrál vabank a k brance měl blíže.

Po většinu zápasu diváci radost z fotbalu mít nemohli a spíše měli radost z toho, jak takticky dobře zvládli jejich miláčci uhájit cenný bod. Velkou roli v tom hrála zkušenost Jimmyho Calderwooda, který zná obranné systémy dokonale a tentokráte Killie podržel. Kilmarnock tak v tabulce skončil předposlední o dva body právě před Falkirkem, ten v příštím ročníku SPL nahradí Inverness, které suverénně ovládlo druhou nejvyšší soutěž.

Falkirk tedy sestupuje po pěti letech, kdy se zúčastnil poprvé v sezóně 2005/2006 a bude muset čekat na pokus o návrat v příštím ročníku. V úplném začátku se v šanci ocitl Kevin Kyle, ovšem minul o několik centimetrů vedle. Celá první půle patřila domácím. Hned na to se dostal do možnosti úplně osamocen Manuel Pascali, jenže na poslední chvíli k němu přispěchal Colin Healy a včas ho odzbrojil.

Falkirk vystrčil růžky pouze šancí Ryana Flynna, kterému naservíroval chytrou přihrávku Tam Scobbie, branka z toho ale nebyla. Poté Kyle výborně uvolnil Craiga Brysona, jehož sražená střela se odrazila přímo k Dannymu Inviciblemu, jenže ten velkou možnost zahodil. Ještě před půlí chtěl rozjásat lavičku Falkirku Enoch Schowunmi, jeho dobrá rána prostor mezi třemi tyčemi netrefila. Po pauze již dominoval Falkirk.

Velké problémy domácím dělal McLean, který několikrát vystrašil celý stánek. Pro Kilmarnock byla kritická závěrečná dvacetiminutovka, kdy nejprve těsně vedle vypálil Brusin. V 77. minutě hlavičkoval střídající Finnigan, brankář Combe ovšem fantasticky zkrotil balón na lajně. V závěru zápasu ještě spálili obrovské příležitosti Showunmi s Finniganem, nicméně branka z toho nebyla a hostují í jedenáctka musela schovat tvář do dlaní.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele