základní část, 23. kolo
30.01.2010 16:00 CET
4 : 4
(2:3)

Reportáž

Kilmarnock FC - Dundee United 4:4

Že by se s brankami roztrhl pytel? Dundee United sice nedokázalo proti druhému relativně slabšímu celku uhrát nějaké ty bodíky navíc, nicméně diváci se určitě náramně bavili a v této fázi, kde je ztráta na třetí místo pouze tříbodová, není účast v pohárech v žádném případě ztracená. Dundee totiž předvádí neskutečně ofenzivní fotbal, ve dvou duelech bylo k vidění neuvěřitelných čtrnáct branek a ctí tedy pravidlo diváků - předvádět atraktivní a líbivý fotbal.

V některých chvílích možná bohužel i na úkor výsledků. Nicméně Kilmarnock se po delší době rozstřílel a zatímco v šesti minulých zápasech dal jednu branku, nyní nastřílel hned čtyři. Přitom hosté si své vystoupení opravdu prohráli sami, vedli totiž dokonce 3:1. Jenže soupeř během relativně krátké doby otočil a favorizovaný celek pak nakonec mohl být i rád za proměněnou penaltu Jona Dalyho, jinak si z Rugby Parku nemusel odvážet vůbec nic.

Dundee šlo do vedení po čtvrthodině hry, když chyby Simona Forda dokázal využít Prince Buaben a bez sebevětších potíží otevřel skóre. Avšak Ford svou hrubku o čtyři minuty později napravil, když si nejvýše vyskočil na rohový kop Brysona a zavěsil rovnou pod břevno. Dundee to však vůbec nevadilo a stále se snažilo útočit, svůj styl hry měnit nehodlalo. Během pěti minut mu vrátil vedení dvěma brankami Craig Conway.

Po pravé straně nejprve utekl David Goodwillie a poslal přízemní skákavý balón do vápna, kde se do něj s výbušností dynamitu z voleje opřel Conway a nedal brankáři Bellovi naději. Pak vydřel Gavin Skeleton další krásný balón pro Conwaye, který zase vyšel ze souboje s Bellem úspěšně a ranou nad rukavice Bella rozjásal hrstku hostujících diváků.

Čtyři minuty před pauzou snížil střídající Conor Sammon, který pouze doklepl do sítě rohový kop Garryho Haye a následné prodloužení Kevina Kylea. Po pauze dokázal vyrovnat zblízka hlavou Manuel Pascali a o necelých deset minut později dokonal senzační obrat z voleje Craig Bryson. Jenže po faulu smolaře utkání Simona Forda na hrdinu střetnutí Conwaye určil definitivní podobu výsledku pohodlně proměněnou penaltou Jon Daly.

Autor: Viktor Sandev / bbc.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele